7ος χρόνος, ημέρα 2057η
Σάββατο, 19 Ιουνίου 2021

Οι τραπεζίτες του Λονδίνου αβέβαιοι για το μέλλον τους λόγω Brexit

Οι τραπεζίτες του Λονδίνου αβέβαιοι για το μέλλον τους λόγω Brexit
APimages

Χιλιάδες νέοι τραπεζίτες που περιμένουν να μάθουν πότε ή αν θα μπορούσαν να μετεγκατασταθούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση από το City του Λονδίνου μετά το Brexit, παίρνουν παρηγοριά από το γεγονός ότι πολλές φορές, οι επικεφαλής τους δεν γνωρίζουν επίσης τη μοίρα τους, επισημαίνει το πρακτορείο Bloomberg.

Διευθυντές συναλλαγών αμερικανικής τράπεζας εξακολουθούν να μην γνωρίζουν αν θα μπορούν να παραμείνουν στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ ένας νέος trader που ξεκινά μια νέα δουλειά σε μια ευρωπαϊκή τράπεζα αυτόν τον μήνα περιμένει να μάθει πού θα είναι αυτή η δουλειά.

Παρά τα χρόνια σχεδιασμού για το Brexit, οι παγκόσμιες τράπεζες αντιμετωπίζουν συνεχιζόμενη αβεβαιότητα, καθώς η εμπορική συμφωνία για τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και η πανδημία κάνουν εξαιρετικά ρευστό το σκηνικό. 

Εν τω μεταξύ, οι ρυθμιστικές αρχές αυξάνουν την πίεση στις τράπεζες να εκτελέσουν σχέδια μετεγκατάστασης που είχαν τεθεί πριν η Βρετανία αποχωρήσει από το μπλοκ στις 31 Δεκεμβρίου.

Βραχυπρόθεσμα, οι ευρωπαϊκές αρχές παρέχουν στις τράπεζες κάποια ευελιξία καθώς το τελευταίο ξέσπασμα του κορονοϊού επιβραδύνει τις προσπάθειες μετακίνησης του προσωπικού. 

Πριν λίγες μέρες άλλωστε, η JP Morgan ανακοίνωσε ότι θα μετακινηθούν άμεσα 200 ανώτερα στελέχη της από το Λονδίνο σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις, καθώς οι αξιωματούχοι της θεωρούν δύσκολη την επίτευξη εμπορικής ανάμεσα σε Λονδίνο και Βρυξέλλες. 

Τον Ιανουάριο, η τράπεζα είχε επίσης ανακοινώσει ότι θα επεκτείνει σημαντικά το κέντρο της στο Παρίσι ως μέρος των σχεδίων μετεγκατάστασης ορισμένων υπηρεσιών από το Λονδίνο, μετά το Brexit.