Οι Βρετανοί θέλουν Τζόνσον και... παραμονή στην Ε.Ε.

Οι Βρετανοί θέλουν Τζόνσον και... παραμονή στην Ε.Ε.

Προβάδισμα των Συντηρητικών του Μπόρις Τζόνσον αλλά και του Remain έναντι του Brexit εμφανίζει νέα δημοσκόπηση της εταιρίας Survation για λογαριασμό της εφημερίδας Daily Mail, ενώ ο ηγέτης των Τόρις εμφανίζεται ως ο καταλληλότερος για τη θέση του πρωθυπουργού, αν και οι ψηφοφόροι των Συντηρητικών σε ποσοστό 51% φαίνεται πως επιθυμούν την παραίτησή του από το αξίωμά του.

Πιο αναλυτικά, η δημοσκόπηση της Survation στην πρόθεση ψήφου δείχνει ότι οι Τόρις προηγούνται στο 27%, ποσοστό ωστόσο που είναι μειωμένο κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση.

Στη δεύτερη θέση και 3 ποσοστιαίες μονάδες πίσω από τους Συντηρητικούς βρίσκονται οι Εργατικοί του Τζέρεμι Κόρμπιν, που συγκεντρώνουν ποσοστό 24%, ενώ με 22% ακολουθούν οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες της Τζο Σουίνσον.

Στην τέταρτη θέση με ποσοστό 16% βρίσκεται το κόμμα UKIP του Νάιτζελ Φάρατζ.

DAILY MAIL POLL

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον προηγείται στην ερώτηση «Ποιον θεωρείτε καταλληλότερο για πρωθυπουργό», με ποσοστό 41%, ενώ ο ηγέτης των Εργατικών βρίσκεται στην τρίτη θέση της προτίμησης των πολιτών με 18%, ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκεται η επικεφαλής των Φιλελεύθερων Δημοκρατών, Τζο Σουίνσον.

Παρά ταύτα, το 51% των ψηφοφόρων των Τόρις εποιθυμούν την παραίτηση του Μπόρις Τζόνσον από το αξίωμα του πρωθυπουργού.

Ενδιαφέρον, ωστόσο, παρουσιάζουν οι απαντήσεις των ερωτηθέντων σχετικά με το τι θα ψήφιζαν σε ένα ενδεχόμενο νέο δημοψήφισμα για την παραμονή της Μεγάλης Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς το 53% θα επέλεγε την παραμονή στην Ένωση, σε αντίθεση με το 47% που επιμένει στο Brexit.

Τέλος, το 62% των ερωτηθέντων θεωρεί πως ο πρωθυπουργός θα έπρεπε να απολογηθεί στη Βασίλισσα για την παράνομη αναστολή λειτουργίας του Κοινοβουλίου, ενώ υπέρ της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες τάσσεται το 55% των ερωτηθέντων ψηφοφόρων.

AP Photo/Frank Augstein