Οι Αμερικανοί στρέφονται σε τροχόσπιτα για διακοπές στην εποχή του κορονοϊου

Οι Αμερικανοί στρέφονται σε τροχόσπιτα για διακοπές στην εποχή του κορονοϊου

Επωφελούμενοι από τις χαμηλές τιμές στα καύσιμα και τους περιορισμούς στις αεροπορικές μετακινήσεις, οι Αμερικανοί στρέφονται προς τις ενοικιάσεις ή αγορές τροχόσπιτων ή αυτοκινούμενων σύμφωνα με το περιοδικό Drive. 

Ειδικότερα, το περιοδικό αυτό αναφέρει ότι τον Απρίλιο σημειώθηκε πρωτοφανής άνοδος στις πωλήσεις αυτοκινούμενων η οποία κυμάνθηκε στο 600% σε σχέση με τον ίδιο μήνα του 2019. Εκατοντάδες Αμερικανοί ψάχνουν σε αγγελίες είτε να νοικιάσουν είτε να αγοράσουν ένα τροχόσπιτο ή ένα αυτοκινούμενο. 

Ο διευθύνων σύμβουλος της Rvshare μιας εταιρείας της λεγόμενης "οικονομίας διαμοιρασμού" η οποία διαθέτει 100.000 τέτοια οχήματα, τονίζει στην Wall Street Journal οτι στις ΗΠΑ "πολλοί φοβούνται να μπουν στα αεροπλάνα, όπως ακούει από αρκετούς πελάτες του". Σύμφωνα στοιχεία της εταιρείας το 93% των ανθρώπων που επικοινωνούν με την Rvshare δεν θέλουν να μπουν σε αεροπλάνο και το 70% δεν θέλει να πάει να βρεθεί σε συνωστισμό".

Η εταιρεία αυτή όπως και άλλες προσφέρουν στην τιµή ενοικίασης ένα πακέτο που περιλαµβάνει απεριόριστο αριθµό χιλιόµετρων, ειδικό πρόγραµµα ασφάλισης και οδικής βοήθειας, αλλά και πλήρη εξοπλισµό του τροχόσπιτου.

Ο διευθύνων της Cruise America μιας εταιρείας που πουλάει αυτοκινούμενα ή τροχόσπιτα αναφέρει χαρακτηριστικά "Το σηµαντικότερο όφελος που έχεις κάνοντας διακοπές µε κάµπερ είναι προφανώς η ελευθερία κινήσεων. Επιλέγεις τη διαδροµή και τους χώρους που θέλεις να επισκεφτείς και ξεκινάς παίρνοντας µαζί σου το… σπίτι σου. Αυτό σηµαίνει ότι µπορείς να κάνεις σηµαντική οικονοµία µαγειρεύοντας και να κοιµάσαι πολύ πιο άνετα από ό,τι θα κοιµόσουν σε µια σκηνή απολαµβάνοντας την επαφή µε τη φύση. Επιπλέον έχεις και τη δυνατότητα να πάρεις όλο τον εξοπλισµό για δραστηριότητες στη θάλασσα -και όχι µόνον- που δεν θα χωρούσε µε τίποτα σε ένα συµβατικό αυτοκίνητο".

Με φόντο τα παραπάνω, αρκετοί Αμερικανοί στρέφονται προς τα λεγόμενα retro campers, οχήματα δηλαδή που είχαν φτιαχτεί τη δεκαετία του 60' και του 70' για τα λεγόμενα "παιδιά των λουλουδιών", τα οποία αγοράζουν σε αρκετές περιπτώσεις πολύ φθηνά.

Αξίζει να σημειωθεί τέλος, ότι τα αυτοκινούµενα προκύπτουν ως υπερκατασκευή ή διασκευή κάποιου βαν παραγωγής ή από ειδικευµένες εταιρείες όπως οι Hobby, Fendt, Carthago και Hymer, που τα διαθέτουν στη συνέχεια στην αγορά.