«Όχι» σε Ευρωομόλογο από τη Γερμανία

«Όχι» σε Ευρωομόλογο από τη Γερμανία

Η Γερμανία εκτιμά ότι είναι σημαντικό η ανάληψη χρεών να συνδέεται με όρους υποστήριξε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ απορρίπτοντας εμμέσως την έκδοση ευρωομόλογου.

«Στη θέση της γερμανικής κυβέρνησης, της Καγκελαρίου, δεν έχει αλλάξει κάτι. Ακόμη και σε περιόδους κρίσης είναι απαραίτητο εγγύηση και έλεγχος να παραμένουν σε ένα χέρι» είπε ο Ζαιμπερτ

Ο γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι το Βερολίνο προκρίνει την βοήθεια από τον ΕSM. «Ευτυχώς βρισκόμαστε σήμερα σε καλύτερη θέση από ό,τι στην προηγούμενη κρίση, διότι υπάρχει ο ισχυρός ΕSM. Και εάν είναι απαραίτητο, είμαστε πεπεισμένοι ότι αυτός ο ΕSM έχει και στα υπάρχοντα εργαλεία τους πόρους, οι οποίοι θα είναι διαθέσιμοι για να δράσει». 

Σημειώνεται ότι χθες ο Υπουργός Οικονομίας Πέτερ Αλτμαιερ εμφανίστηκε και αυτός αρνητικός στο ζήτημα. "Αυτό είναι στην αρμοδιότητα του υπουργού Οικονομικών, αλλά είμαστε όλοι αποφασισμένοι να εμποδίσουμε επανάληψη της κρίσης χρέους, όπου είναι εφικτό” απάντησε σε σχετική ερώτηση.