Ο Τραμπ απειλεί τα σχολεία με διακοπή χρηματοδότησης αν δεν ανοίξουν

Ο Τραμπ απειλεί τα σχολεία με διακοπή χρηματοδότησης αν δεν ανοίξουν

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν δίστασε να εκτοξεύσει απειλές για διακοπή της χρηματοδότησης των σχολείων αν δεν επιστρέψουν στα μαθήματα τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

«Στη Γερμανία, τη Δανία, τη Νορβηγία, τη Σουηδία και πολλές άλλες χώρες τα σχολεία άνοιξαν χωρίς προβλήματα. Οι Δημοκρατικοί νομίζουν ότι θα είναι άσχημο γι' αυτούς, πολιτικά, εάν τα σχολεία των ΗΠΑ ανοίξουν πριν τις εκλογές του Νοεμβρίου, αλλά είναι σημαντικό για τα παιδιά και τις οικογένειες.

Ενδεχομένως να διακοπεί η χρηματοδότηση εάν δεν ανοίξουν!», τονίζει μέσω Twitter.

Παράλληλα, ο Τραμπ καταφέρθηκε και εναντίον του Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών σχετικά με το ίδιο θέμα «Διαφωνώ με το CDC σχετικά με τις πολύ δύσκολες και ακριβές οδηγίες για το άνοιγμα των σχολείων. Ενώ θέλουν να είναι ανοιχτά, ζητούν να κάνουν πολλά μη πρακτικά πράγματα. Θα συναντηθώ μαζί τους!!!» αναφέρει σε δεύτερη ανάρτηση.

Ο Τραμπ δήλωσε χθες ότι θα ασκήσει πιέσεις στους κυβερνήτες των Πολιτειών ώστε τα σχολεία να ανοίξουν το φθινόπωρο, παρά την κλιμάκωση της εξάπλωσης της COVID-19 σε παναμερικανικό επίπεδο, η οποία ωθεί τοπικούς αξιωματούχους να αναβάλουν τα σχέδια για την επαναλειτουργία των σχολείων.

AP Photo/Alex Brandon