Ο Ριμπολόβλεφ ενδέχεται αύριο να αφεθεί ελεύθερος

Ο Ριμπολόβλεφ ενδέχεται αύριο να αφεθεί ελεύθερος

Ο Ρώσος ιδιοκτήτης της ποδοσφαιρικής ομάδας AS Monaco και της νήσου Σκορπιός, ενδέχεται να αφεθεί ελεύθερος αύριο 8 Νοεμβρίου δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο TASS πηγή προσκείμενη στον επιχειρηματία.

“Ο Ριμπολόβλεφ μπορεί να αφεθεί ελεύθερος εντός 24 ωρών, καθώς η προθεσμία στο πλαίσιο της διαδικασίας προσωρινής κράτησης τελειώνει αύριο. "Το πρώτο εικοσιτετράωρο τελειώνει σήμερα, την απόφαση για την παράταση της κράτησης την παίρνει ο ανακριτής του Μονακό” διευκρίνισε η πηγή.

Υπό κράτηση και πρώην δικαστικοί υπάλληλοι του Μονακό

Μαζί με τον Ρώσο ιδιοκτήτη της ποδοσφαιρικής ομάδας AS Monaco και του Σκορπιού Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ τέθηκαν υπό κράτηση και πρώην δικαστικοί υπάλληλοι του πριγκιπάτου του Μονακό, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Monaco-Matin

“Σύμφωνα με δικές μας πληροφορίες, η επιχείρηση είναι μεγάλης κλίμακας , επισημαίνει η εφημερίδα και προσθέτει ότι “τέθηκαν υπό κράτηση πρώην εκπρόσωποι του δικαστικού μηχανισμού του πριγκιπάτου, μέχρι και υψηλόβαθμοι δικαστικοί”. Με βάση τις πληροφορίες της εφημερίδας όλοι τους βρίσκονται υπό κράτηση στο Μονακό και τη Νίκαια.

Η εφημερίδα Monaco-Matin γράφει επίσης ότι ο Ριμπολόβλεφ βρίσκεται υπό κράτηση σε κτίριο της δικαστικής αστυνομίας του πριγκιπάτου. “Ο ίδιος πέρασε τη νύχτα στο γραφείο της δικαστικής αστυνομίας του Μονακό. Πρόκειται για νέα ακρόαση στο πλαίσιο της υπόθεσης του Ελβετού εμπόρου τέχνης Ιβ Μπουβιέ” επισημαίνει η εφημερίδα.

Ο δικαστής Εντουάρ Λεβρό που έχει αναλάβει την προανακριτική έρευνα ενδέχεται να ζητήσει την παράταση της κράτησης του Ριμπολόβλεφ και των άλλων υπόπτων στο πλαίσιο αυτής της υπόθεσης που ερευνάται από τις 25 Σεπτεμβρίου 2017 από τις εισαγγελικές αρχές του Μονακό. Η εφημερίδα σημειώνει επίσης ότι παραμένει προς το παρόν άγνωστο αν θα ασκηθούν διώξεις και με ποια κατηγορία.

Ο Ριμπολόβλεφ βρίσκεται στο επίκεντρο μιας έρευνας για "διαφθορά", "αθέμιτη άσκηση επιρροής, ενεργητική και παθητική", και συνέργεια στα αδικήματα αυτά. Η υπόθεση αυτή οδήγησε στην παραίτηση του υπουργού Δικαιοσύνης του πριγκιπάτου, πέρσι τον Σεπτέμβριο.

Η έρευνα ξεκίνησε με αφορμή την καταγγελία του Ριμπολόβλεφ σε βάρος του εμπόρου έργων τέχνης Ιβ Μπουβιέ, τον οποίο κατηγορούσε ο Ρώσος επιχειρηματίας για απάτη. Οι αρχές του Μονακό πιστεύουν ότι ο Ριμπολόβλεφ έτυχε "ευνοϊκής μεταχείρισης" στην υπόθεση αυτή καθώς αποκαλύφθηκε ότι η δικηγόρος του και στενοί συνεργάτες του αντάλλαζαν μηνύματα με τους επικεφαλής της τοπικής δικαστικής αστυνομίας, ακόμη και με τον υπουργό Δικαιοσύνης, τον Φιλίπ Ναρμινό, ο οποίος αναγκάστηκε να παραιτηθεί.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Φωτογραφία: AP