8ος χρόνος, ημέρα 2433η
Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2022

O Πούτιν έχρισε υπουργό τον προσωπικό του σωματοφύλακα

O Πούτιν έχρισε υπουργό τον προσωπικό του σωματοφύλακα
αρχείου
AP

Υπουργικό θώκο έδωσε στον προσωπικό του σωματοφύλακα ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος φέρεται να έχει διορίσει και άλλους πέντε σωματοφύλακες του σε υψηλόβαθμες θέσεις της ρωσικής κυβέρνησης.

Ο «άνδρας χωρίς πρόσωπο», όπως είναι το παρατσούκλι του 49χρονου Ρώσου αρχιστράτηγου, Αλεξάντερ Κουρένκοφ, που έχει διατελέσει πράκτορας στις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες «FSB» ενώ υπήρξε επικεφαλής φύλαξης υψηλόβαθμων αξιωματούχων στην Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSO), είναι πια ο νέος υπουργός Εκτάκτων Καταστάσεων, σύμφωνα με τη βρετανική Daily Mail.

«Ο Πούτιν τον γνωρίζει πολύ καλά σε προσωπικό επίπεδο. Και η επιλογή σημαίνει πως, σύμφωνα με τον αρχηγό του κράτους, οι προσωπικές, υπηρεσιακές και επαγγελματικές ποιότητες του Κουρένκοφ θα του επιτρέψουν να υπηρετήσει αυτή τη θέση», ανέφερε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Σημειώνεται ότι, ο προκάτοχός του, επίσης πρώην σωματοφύλακας του Πούτιν. πέθανε μυστηριωδώς, όπως αναφέρει το βρετανικό δημοσίευμα.

Ο Γεβγένι Ζινίτσεφ άφησε την τελευταία του πνοή τον περασμένο Σεπτέμβριο πέφτοντας από έναν καταρράκτη, ύψους 27,4 μέτρων.

Το γεγονός ότι είχε εκφράσει πολιτικές φιλοδοξίες που έφθαναν μέχρι το... Κρεμλίνο, εγείρει ερωτήματα σχετικά με τις συνθήκες του θανάτου του, όπως επισημαίνει η εφημερίδα Daily Mail.

Σύμφωνα με τα ρωσικά ΜΜΕ, ο άτυχος Ρώσος βρήκε τραγικό θάνατο τον περασμένο Σεπτέμβριο πέφτοντας από καταρράκτη κατά τη διάρκεια ασκήσεων στην πόλη Νορίλσκ της Αρκτικής ενώ προσπαθούσε να σώσει τον σκηνοθέτη Αλεξάντερ Μέλνικ, ο οποίος σκοτώθηκε και αυτός.