Ο Ντ. Τραμπ χλευάζει τον Μπάιντεν: Αν εκλεγεί θα ακούει μόνο τους επιστήμονες

Ο Ντ. Τραμπ χλευάζει τον Μπάιντεν: Αν εκλεγεί θα ακούει μόνο τους επιστήμονες

Ο Πρόεδρος Τραμπ προειδοποίησε τους ψηφοφόρους στη Νεβάδα αργά την Κυριακή ότι ο υποψήφιος του Δημοκρατικού προέδρου Τζο Μπάιντεν θα "ακούσει τους επιστήμονες" εάν εκλεγεί και κατά συνέπεια θα υπάρξουν lockdown για τον περιορισμό της εξάπλωσης του COVID-19.

Ο Τραμπ είπε στους παρευρισκόμενους στο Κάρσον Σίτι ότι οι υποστηρικτές του αντιπάλου του θα παραδώσουν το "μέλλον τους στον ιό", λέγοντας: "Θέλει να σας κλειδώσει στα σπίτια σας".

"Θα ακούσει τους επιστήμονες", πρόσθεσε ο Τραμπ με ένα γελοίο τόνο πριν να πει, "Αν άκουγα εντελώς τους επιστήμονες, τώρα θα είχαμε μια χώρα που θα ήταν σε τεράστια κατάθλιψη".

Ο εκπρόσωπος της καμπάνιας του Μπάιντεν, Άντριου Μπέιτς, απέρριψε τα σχόλια του Τραμπ στο Twitter λέγοντας ότι οι ισχυρισμοί είναι "ξεκάθαρα αντίθετοι της πραγματικότητας".

"Ο Τραμπ κατέστρεψε την ισχυρή οικονομία που κληρονόμησε από την κυβέρνηση Ομπάμα-Μπάιντεν ψέματα και επιτέθηκε στην επιστήμη. Εν τω μεταξύ, ο Τζο Μπάιντεν θα δημιουργούσε εκατομμύρια περισσότερες θέσεις εργασίας από τον Τραμπ", πρόσθεσε ο Μπέιτς.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι δύο από τα σημαντικότερα επιστημονικά περιοδικά των ΗΠΑ, το New England Journal of Medicine και το Scientific American έχουν στηρίξει εμμέσως πλην σαφώς τον Τζο Μπάιντεν κατηγορώντας ανοικτά τον Τραμπ για τον "πόλεμο που διεξάγει στην επιστήμη".