Ο Ντ. Τραμπ απειλεί να αποκλείσει τον Καναδά από τη νέα NAFTA

Ο Ντ. Τραμπ απειλεί να αποκλείσει τον Καναδά από τη νέα NAFTA

Να αποκλείσει τον Καναδά από την αναθεωρημένη συμφωνία για το ελεύθερο εμπόριο απείλησε με tweet ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και προειδοποίησε το Κογκρέσο να μην παρέμβει στις διαπραγματεύσεις μεταξύ των δυο πλευρών.

«Δεν υπάρχει καμία πολιτική αναγκαιότητα να κρατήσουμε τον Καναδά στη νέα NAFTA (Βορειοαμερικανική Συμφωνία Ελευθέρων Συναλλαγών). Αν δεν κάνουμε μια δίκαιη συμφωνία για τις ΗΠΑ μετά από δεκαετίες κατάχρησης, ο Καναδάς θα μείνει εκτός» έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος σε μήνυμα του στο Twitter.

Αμέσως μετά, πρόσθεσε: «Το Κογκρέσο δεν θα πρέπει να παρέμβει σε αυτές τις διαπραγματεύσεις, διαφορετικά, απλώς θα τερματίσω ολοκληρωτικά τη NAFTA και θα είμαστε πολύ καλύτερα χωρίς αυτήν».

Εν συνεχεία με δεύτερο tweet συμπλήρωσε: «Να θυμάστε ότι η NAFTA ήταν μία από τις καλύτερες εμπορικές συναλλαγές που έγιναν ποτέ. Οι ΗΠΑ έχασαν χιλιάδες επιχειρήσεις και εκατομμύρια θέσεις εργασίας. Ήμασταν πολύ καλύτεροι πριν από τη NAFTA - δεν έπρεπε ποτέ να υπογράψουμε. Ακόμη και ο Φόρος ΦΠΑ δεν υπολογίστηκε. Κάνουμε νέα συμφωνία ή επιστρέψουμε στην προ-NAFTA!»