Ο Μαδούρο απαγόρευσε την είσοδο στη Βενεζουέλα σε  ευρώβουλευτές του ΕΛΚ

Ο Μαδούρο απαγόρευσε την είσοδο στη Βενεζουέλα σε ευρώβουλευτές του ΕΛΚ

Μέλη του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου και ειδικότερα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος κατήγγειλαν ότι η κυβέρνηση της Βενεζουέλας δεν τους επέτρεψε να επισκεφτούν την χώρα και να συναντηθούν με τον Χουάν Γκουαϊδό, όπως είχαν προγραμματίσει καθώς τα διαβατήριά τους κατασχέθηκαν και οι ίδιοι κρατήθηκαν στο αεροδρόμιο του Καράκας, ενώ στη συνέχεια υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν την χώρα.

«Μας απελαύνουν από τη Βενεζουέλα, κρατάνε τα διαβατήριά μας. Δεν μας ενημέρωσαν για τους λόγους της απέλασης, ούτε παρουσίασαν κάποιο έγγραφο για να τη δικαιολογήσουν. Μας διώχνουν από την χώρα. Ήρθαμε στη Βενεζουέλα μετά από επίσημη πρόσκληση της Εθνοσυνέλευσης, ενός οργάνου που αναγνωρίζεται διεθνώς και αναγνωρίζεται και από τον ίδιο τον Μαδούρο» ανακοίνωσε μέσω twitter o αντιπροέδρος του ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Εστεμπάν Γκονζάλεθ Πονς.

Από την πλευρά του, ο Υπουργός Εξωτερικών του Μαδούρο, Χόρχε Αρεάσα τόνισε ότι οι ευρωβουλευτές είχαν ενημερωθεί εδώ και μέρες ότι δεν θα γίνονταν δεκτοί στη Βενεζουέλα λόγω της στήριξης τους στον Χουάν Γκουαϊδό.

AP Photo