Ο Λευκός Οίκος θεωρεί τον Μαδούρο υπαίτιο για το θάνατο πολιτικού της αντιπολίτευσης

Ο Λευκός Οίκος θεωρεί τον Μαδούρο υπαίτιο για το θάνατο πολιτικού της αντιπολίτευσης

Σε επίσημη ανακοίνωση του ο Λευκός Οίκος καταδικάζει, όπως αναφέρει, τη συμμετοχή του καθεστώτος Μαδούρο στον θάνατο του πολιτικού της αντιπολίτευσης, Φερνάντο Αλμπάν, ζητώντας παράλληλα την αποκατάσταση της δημοκρατίας στην Βενεζουέλα.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση «Η διοίκηση Τραμπ θα συνεχίσει να ασκεί πιέσεις στο καθεστώς Μαδούρο, έως ότου αποκατασταθεί η δημοκρατία στη Βενεζουέλα. Οι Ηνωμένες Πολιτείες ζητούν την άμεση απελευθέρωση όλων των πολιτικών κρατουμένων της χώρας».

Σύμφωνα με το Reuters o 56χρονος Φερνάντο Άλμπαν, δημοτικός σύμβουλος στην πρωτεύουσα για το κόμμα «Πρώτα Δικαιοσύνη», είχε οδηγηθεί στην φυλακή την περασμένη εβδομάδα με την κατηγορία ότι ήταν αναμεμειγμένος στην απόπειρα δολοφονίας του Νικολάς Μαδούρο τον περασμένο Αύγουστο.

Οι συνθήκες υπό τις οποίες έχασε την ζωή του ο Φερνάντο Άλμπαν παραμένουν αδιευκρίνιστες με τις επίσημες αρχές να υποστηρίζουν πως αυτοκτόνησε πηδώντας από παράθυρο του 10ου ορόφου της φυλακής, ενώ η αντιπολίτευση υποστηρίζει πως δολοφονήθηκε.

Ο επικεφαλής του κόμματος «Πρώτα Δικαιοσύνη», Χούλιο Μπόρχες, υποστήριξε ότι το πτώμα του Άλμπαν πετάχτηκε στον δρόμο από το αρχηγείο των μυστικών υπηρεσιών (Sebin), όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

AP Photo