O Φάρατζ ζητά προεκλογική συνεργασία με τον Τζόνσον και απειλεί

O Φάρατζ ζητά προεκλογική συνεργασία με τον Τζόνσον και απειλεί

Προεκλογική συμφωνία με τους Συντηρητικούς ζητά ο επικεφαλής του Brexit Party, Νάιτζελ Φάρατζ, απειλώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση το κόμμα του θα αντιπαρατεθεί με το κόμμα των Συντηρητικών, βάζοντας υποψηφίους να διεκδικήσουν έδρες σε κάθε εκλογική περιφέρεια της Αγγλίας, της Σκοτίας και της Ουαλίας.

Στην πρώτη επίσημη προεκλογική εκδήλωση που πραγματοποίησε το κόμμα του Brexit, ο Νάιτζελ Φαράτζ υποστήριξε ότι σε μία τέτοια συμμαχία των Συντηρητικών και του κόμματός του θα μπορούσαν να ενταχθούν και άλλοι υποστηρικτές της αποχώρησης από την ΕΕ, διαμορφώνοντας έναν πολιτικό χώρο που θα γινόταν «ασταμάτητη δύναμη», όπως είπε, χρησιμοποιώντας την φράση που χρησιμοποίησε και ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σε σχόλιά του για τις βρετανικές εκλογές.

Ο Φάρατζ αναγνώρισε ότι οι Τόρις είναι ένα κόμμα με μεγαλύτερη δύναμη, αλλά ανέφερε ότι υπάρχουν γύρω στις 150 έδρες στη χώρα, τις οποίες δεν έχουν καταφέρει να κερδίσουν ποτέ οι Συντηρητικοί και τις οποίες θα μπορούσε να διεκδικήσει το κόμμα του Brexit, με καλύτερα αποτελέσματα. «Στις έδρες αυτές θα μπορούσε να υπάρξει ένα μη επιθετικό σύμφωνο, που θα ωφελούσε τον σκοπό της εξόδου της χώρας από την ΕΕ» είπε.

Πάντως, το «άνοιγμα» του Νάιτζελ Φάρατζ δεν φαίνεται να βρίσκει προς το παρόν ανταπόκριση, με τον πρόεδρο του Κόμματος των Συντηρητικών, Τζέιμς Κλέβερλι, να δηλώνει: «Η ψήφος προς τον Νάιτζελ Φάρατζ είναι επικίνδυνη γιατί μπορεί να φέρει τον Τζέρεμι Κόρμπιν στην Ντάουνινγκ Στριτ από την πίσω πόρτα, οδηγώντας τη χώρα σε δύο δημοψηφίσματα μέσα στο 2020, ένα για το Brexit και ένα για την ανεξαρτησία της Σκοτίας».