7ος χρόνος, ημέρα 2155η
Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου 2021

Ο Φάουτσι προειδοποιεί για τέταρτο κύμα αν αρθούν γρήγορα τα μέτρα

Ο Φάουτσι προειδοποιεί για τέταρτο κύμα αν αρθούν γρήγορα τα μέτρα

Ο επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου, Άντονι Φάουτσι προειδοποίησε ότι εκ νέου ότι τα κρούσματα του κορονοϊού στις Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορούσαν να αυξηθούν σε πολύ υψηλό επίπεδο, παρά το γεγονός ότι η χώρα χορηγεί τρία εμβόλια.

Η μείωση των κρουσμάτων που παρατηρήθηκε από τις αρχές Ιανουαρίου φαίνεται τώρα να κινείται «πιο αργά», δήλωσε ο Φάουτσι σε συνέντευξη το απόγευμα της Τρίτης. «Αυτό σημαίνει ότι θα μπορούσαμε πάλι να φτάσουμε στο φάσμα ενός τετάρτου κύματος» είπε.

Ο Φάουτσι κάλεσε τους συμπολίτες του να τηρούν κατά γράμμα τα μέτρα, λέγοντας ότι έτσι ο ιός δεν θα μπορούσε να μεταλλαχθεί εάν δεν μπορούσε να μολύνει ξενιστές και να αναπαραχθεί.

Σημειώνεται ότι προ ημερών μια από τις μεγαλύτερες πολιτείες των ΗΠΑ το Τέξας ήρε όλα τα περιοριστικά μέτρα, καταργώντας μάλιστα και την υποχρεωτική χρήση μάσκας. Ο κυβερνήτης του Τέξας, Γκρεγκ Άμποτ, ανακοίνωσε μάλιστα ανακοίνωσε χαρακτηριστικά ότι η δεύτερη πολυπληθέστερη αμερικανική πολιτεία διαθέτει πλέον «τα μέσα για να προστατεύσει» τον πληθυσμό της από την πανδημία του κορονοϊού.