Ο Ερντογάν υπέβαλε μήνυση κατά Βίλντερς - Το σκίτσο που τον εξόργισε

Ο Ερντογάν υπέβαλε μήνυση κατά Βίλντερς - Το σκίτσο που τον εξόργισε
Μήνυση κατά του Γκ. Βίλντερς υπέβαλε ο Τούρκος πρόεδρος
AP Images

Μήνυση κατά του αρχηγού του Κόμματος για την Ελευθερία (Partij voor de Vrijheid), Γκερτ Βίλντερς, υπέβαλε το πρωί της Τρίτης ο Ταγίπ Ερντογάν για σκίτσο που ανήρτησε στο Twitter ο Ολλανδός πολιτικός.

Τη μήνυση υπέβαλε στην εισαγγελία της Άγκυρας ο δικηγόρος του Ερντογάν, Χουσεΐν Αϊντίν, και σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, σε αυτήν γίνεται αναφορά «σε προσβολή» του Τούρκου προέδρου.

Στο επίμαχο σκίτσο ο Ερντογάν εμφανίζεται να φοράει ένα καπέλο-βόμβα, ενώ ο Βίλντερς έβαλε ως λεζάντα τη λέξη «τρομοκράτη», επιλογή που εξόργισε τον πρόεδρο της Τουρκίας.

Μετά την είδηση για τη μήνυση εναντίον του, ο Ολλανδός πολιτικός επανήλθε με νέα ανάρτηση, λέγοντας για τον Τ. Ερντογάν: 

«Δηλαδή ο άνθρωπος που με αποκαλεί φασίστα και προηγουμένως κατονόμασε ολόκληρη την Ολλανδία ως φασιστική χώρα και κατάλοιπο του ναζισμού πρόκειται να ασκήσει κατηγορίες εναντίον μου; (Γύρισε) ο κόσμος ανάποδα. Αποτυχημένος!» 

Σημειώνεται πως την Κυριακή ο Τούρκος πρόεδρος αποκάλεσε τον Βίλντερς «φασίστα», και δήλωσε πως «ο φασισμός δεν υπάρξει στο λεξικό μας, υπάρχει στο λεξικό σας. Η κοινωνική δικαιοσύνη βρίσκεται στο λεξικό μας».