Ο διευθυντής της προεκλογικής καμπάνιας πλήρωσε το προβάδισμα Μπάιντεν
Ντ. Τραμπ

Ο διευθυντής της προεκλογικής καμπάνιας πλήρωσε το προβάδισμα Μπάιντεν

 Με τον Τζο Μπάιντεν να διατηρεί προβάδισμα άνω των 10 μονάδων μετά τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αντικατέστησε τον επικεφαλής της προεκλογικής του καμπάνιας Μπραντ Παρσκειλ με τον Μπιλ Στεπιεν.

Με ανάρτησή του στο Facebook, ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε πως νέος μάνατζερ της προεκλογικής εκστρατείας του αναλαμβάνει ο Μπιλ Στέπιεν, με τον Μπραντ Παρσκειλ να έχει πλέον τον ρόλο του ανώτατου συμβούλου.

Ο Στέπιεν διαχειρίστηκε στο παρελθόν την επιτυχημένη εκστρατεία του πρώην κυβερνήτη του Νιου Τζέρσεϊ, Κρις Κρίστι.

Σύμφωνα με το Politico το οποίο επικαλείται ανακοίνωση του Στέπιεν, ο νέος μάνατζερ της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ δήλωσε: "Είναι τιμή να υπηρετήσω τον Πρόεδρο Τραμπ, ώστε να μπορεί να συνεχίσει την ατζέντα του".

Η κίνηση αυτή θύμησε σε πολλούς την αντικατάσταση του διευθυντή της προεκλογικής του εκστρατείας, Κόρεϊ Λεβαντόφσκι τον Ιούνιο του 2016, έπειτα από διαφωνίες στο εσωτερικό του στρατοπέδου του μεγιστάνα για την στρατηγική που έπρεπεβνα ακολουθηθεί εναντίον της Χίλαρι Κλίντον.

Την θέση του Λεβαντοφσκι είχε πάρει ο Πολ Μάναφορτ βετεράνος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος ο οποίος αργότερα καταδικάστηκε για οικονομική απάτη στην πρώτη του δίκη, που προέκυψε από την έρευνα για τη φερόμενη ανάμιξη της Ρωσίας στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016.

Σε κάθε περίπτωση οι εξελίξεις αυτές δείχνουν ότι η καμπάνια Τραμπ βρίσκεται σε αναταραχή και στο επίκεντρο της είναι ο γαμπρός του προέδρου Τζάρεντ Κούσνερ, ο οποίος έχει το γενικό πρόσταγμα στην καμπάνια επανεκλογής. Ο Κούσνερ μέχρι πρότινος διαβεβαίωνε τον πεθερό του ότι "δεν θα είχε κανένα προβλήμα" με τον αντίπαλο του Τζο Μπάιντεν, είχε αντικαταστήσει προ μηνός τον Μάικλ Γκλασνερ έναν από τους πιο στενούς συνεργάτες του προέδρου. Στον σύμβουλο αυτόν χρεώθηκε το "φιάσκο" της Ταλσα, καθότι ήταν υπεύθυνος για τις προεκλογικές συγκεντρώσεις του Τραμπ. 

Παρόλα αυτά η πίεση που νιώθει ο Κούσνερ είναι έντονη όσο η διαφορά από τον Μπάιντεν δεν μειώνεται στις δημοσκοπήσεις. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι η εφημερίδα Washington Examiner ένα μέσο το οποίο εκφράζει οπαδούς και ανθρώπους του Τραμπ θέτει εμμέσως πλην σαφώς το ενδεχόμενο επιστροφής του αμφιλεγόμενου Στίβεν Μπανον στο προεκλογικό επιτελείο. Ωστόσο κάτι τέτοιο μόνο εύκολο δεν φαντάζει, αφού θα ακύρωνε τον ρόλο του Κούσνερ ο οποίος έχει το γενικό πρόσταγμα και με τον οποίο ο Μπανον έχει πολύ κακές σχέσεις. 

AP Photo/Patrick Semansky)