Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020, 13:24

-A +A

Μ. Τσαβούσογλου: Ο Χαφτάρ μοναδικό εμπόδιο στην ειρηνευτική διαδικασία για Λιβύη

Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020, 13:24
Ο Χαφτάρ μοναδικό εμπόδιο στην ειρηνευτική διαδικασία για Λιβύη
-A +A

«Μοναδικό εμπόδιο» για την εφαρμογή ειρηνευτικής διαδικασίας στην Λιβύη χαρακτήρισε τον ηγέτη του Εθνικού Λιβυκού Στρατού ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σημειώνοντας πως η πλευρά του Λίβυου στρατάρχη δεν επιθυμεί να μοιραστεί την εξουσία στην χώρα της βόρειας Αφρικής.

Πιο αναλυτικά, από το Νταβός της Ελβετίας όπου βρίσκεται στα πλαίσια του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, ο κ. Τσαβούσογλου ανέφερε πως «ορισμένες πλευρές, όπως η Τουρκία, δεν υποστήριξαν παρά τον Φάγεζ αλ-Σάρατζ. Δυστυχώς, η Γαλλία και άλλοι Ευρωπαίοι υποστήριξαν τον Χαφτάρ. Και δυστυχώς ο Χαφτάρ δεν θέλει να μοιρασθεί την εξουσία».

Στη συνέχεια, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών επισήμανε πως η εφαρμογή της εκεχειρίας και της κατάπαυσης του πυρός στην Λιβύη εξαρτάται αποκλειστικά από τον Χαφτάρ, καθώς η πλευρά του Σάρατζ έχει ήδη δηλώσει την δέσμευσή του και επίσης υπέγραψε το κοινό ανακοινωθέν για εκεχειρία στην Μόσχα.

«Η πλευρά Σάρατζ έχει δεσμευθεί και δεν ήταν για εμάς δύσκολο να τον πείσουμε. Αλλά ο Χαφτάρ, δεν έχει δεσμευθεί ακόμη, άρα εξαρτάται από αυτόν», ανέφερε στους εκπροσώπους του Τύπου ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου. 

Τέλος, ο Τούρκος ΥΠΕΞ ρωτήθηκε και για την παρουσία ενόπλων δυνάμεων της Τουρκίας στη Λιβύη, ωστόσο αρνήθηκε την στρατιωτική εμπλοκή τους στος συγκρούσεις που μαίνονται στην Λιβύη, υποστηρίζοντας πως το προσωπικό των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων βρίσκεται στη Λιβύη αποκλειστικά για εκπαιδευτικούς λόγους.

«Δεν έχουμε ισχυρή στρατιωτική παρουσία στην Λιβύη», κατέληξε ο Μ. Τσαβούσογλου.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα