NYT:  Ο Τραμπ σκόπευε να «θάψει» σκάνδαλα αγοράζοντας δημοφιλή σκανδαλοθηρική εφημερίδα

NYT: Ο Τραμπ σκόπευε να «θάψει» σκάνδαλα αγοράζοντας δημοφιλή σκανδαλοθηρική εφημερίδα

Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο πρώην προσωπικός δικηγόρος του, Μάικλ Κόεν, σχεδίαζαν να προστατευθούν από τυχόν σκάνδαλα αγοράζοντας όλες τις πληροφορίες που είχε στη διάθεσή της για τον Αμερικανό πρόεδρο η σκανδαλοθηρική εφημερίδα National Enquirer, υποστηρίζουν οι New York Times.

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας για τις προεδρικές εκλογές του 2016 οι δύο άνδρες εξέταζαν το ενδεχόμενο να αγοράσουν όλες τις πληροφορίες που είχε συλλέξει από τη δεκαετία του 1980 για τον Τραμπ η ταμπλόιντ, αλλά και ο όμιλος American Media στον οποίο ανήκει. Η εταιρεία αυτή ανήκει στον Ντέιβιντ Πέκερ, παλιό φίλο του Ρεπουμπλικανού προέδρου.

Πάντως, οι Τραμπ και Κόεν δεν υλοποίησαν ποτέ αυτό το σχέδιο, σύμφωνα πάντα με τη New York Times που επικαλείται συνεργάτες του μεγιστάνα και μια ηχογραφημένη συνομιλία μεταξύ του προέδρου και του πρώην δικηγόρου του.

Την περασμένη εβδομάδα, αμερικανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο Πέκερ δέχτηκε, με αντάλλαγμα τη χορήγηση ασυλίας, να συνεργαστεί με τις εισαγγελικές αρχές στην έρευνα για τα χρήματα που καταβλήθηκαν σε δύο γυναίκες οι οποίες υποστήριζαν ότι είχαν ερωτικές σχέσεις με τον Τραμπ, προκειμένου να εξαγοραστεί η σιωπή τους.

Ο Κόεν, έμπιστος του Τραμπ επί μια δεκαετία, δήλωσε ένοχος στις 21 Αυγούστου για οκτώ αδικήματα, κυρίως οικονομικής φύσεως, εμπλέκοντας και τον πρόεδρο. Δήλωσε ενόρκως ότι εξαγόρασε κατόπιν αιτήματος του πελάτη του τη σιωπή των δύο γυναικών για να μην βλάψουν την προεκλογική εκστρατεία του με τις δηλώσεις τους.

Η National Enquirer είχε αγοράσει τα αποκλειστικά δικαιώματα της ιστορίας μιας από τις γυναίκες αυτές, της Κάρεν ΜακΝτούγκαλ, έναντι 150.000 δολαρίων, όμως δεν δημοσίευσε ποτέ το ρεπορτάζ.

Ο Λευκός Οίκος δεν έχει σχολιάσει προς το παρόν αυτές τις πληροφορίες.