Ντ. Τραμπ: «Πολύ κοντά η συμφωνία με την Κίνα»

Ντ. Τραμπ: «Πολύ κοντά η συμφωνία με την Κίνα»

O Αμερικανός πρόεδρος με ανάρτησή του στο Twitter δήλωσε πως «μία συμφωνία με την Κίνα βρίσκεται πολύ κοντά», καθώς τόσο η κινεζική όσο και η αμερικανική πλευρά επιθυμούν μία κατ΄αρχήν συμφωνία για τον εμπορικό πόλεμο που μαίνεται εδώ και αρκετούς μήνες μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη.

Στην ανάρτησή του, ο Ντόναλντ Τραμπ αναφέρει: «Βρισκόμαστε πολύ κοντά σε μία συμφωνία με την Κίνα. Την επιθυμούν κι εκείνοι, την θέλουμε και εμείς».

Άλμα ανόδου στην Wall Street

Το tweet του Αμερικανού προέδρου σχετικά με την μεγάλη πρόοδο στις εμπορικές διαπραγματεύσεις με την Κίνα, στάθηκε αρκετό ώστε να δώσει το μήνυμα αισιοδοξίας στους επενδυτές, με αποτέλεσμα οι κυριότεροι δείκτες της Wall Street να κινούνται σε θετικό έδαφος.

Πιο συγκεκριμένα οι δείκτες της Wall Street κινούνται ανοδικά, βάζοντας πλώρη για προσέγγιση των ιστορικών υψηλών που καταγράφηκαν το αμέσως προηγούμενο χρονικό διάστημα.

O βιομηχανικός δείκτης Dow Jones καταγράφει κέρδη της τάξης του 0,91% και βρίσκεται στις 28.164,56 μονάδες, πιάνοντας νέα ιστορικά υψηλά.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και ο διευρυμένος δείκτης S&P 500, που βρίσκεται ήδη σε νέα επίπεδα ρεκόρ στις 3.171,94 μονάδες, ενισχυμένος κατά 0,98%.

Τέλος, σημαντικά κέρδη 0,93% σημειώνει και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq, που διαμορφώνεται στις 8.723,08 μονάδες.

AP Photo/Matt Rourke