Ντ. Τραμπ: Παράσημο ότι έχουμε τα περισσότερα κρούσματα κορονοϊού

Ντ. Τραμπ: Παράσημο ότι έχουμε τα περισσότερα κρούσματα κορονοϊού

«Παράσημο» χαρακτήρισε τον υψηλό αριθμό κρουσμάτων κορονοϊού στις ΗΠΑ ο Ντόναλντ Τραμπ, υποστηρίζοντας ότι αποτελεί ένδειξη ότι στις ΗΠΑ γίνονται τα περισσότερα τεστ.

Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στα περισσότερα από 1,52 εκατ. κρούσματα κορονοϊού που έχουν καταγραφεί στις ΗΠΑ, τόνισε στους δημοσιογράφους πως «όταν μιλάτε για την πρώτη θέση των ΗΠΑ στη λίστα, να ξέρετε πως αυτό συμβαίνει γιατί κάνουμε τα περισσότερα τεστ από όλους» τονίζοντας ότι στις ΗΠΑ έχουν γίνει συνολικά 14 εκατ. τεστ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος ανέφερε πως «όταν έχουμε τόσα κρούσματα, δεν το αντιμετωπίζω ως κάτι κακό. Το βλέπω ως κάτι καλό γιατί σημαίνει ότι τα τεστ μας είναι πολύ καλύτερα. Οπότε αν κάναμε τεστ μόνο σε ένα εκατομμύριο ανθρώπους αντί για 14 εκατομμύρια θα είχαμε λιγότερα τεστ, σωστά; Οπότε εγώ το αντιμετωπίζω ως παράσημο τιμής για όλη τη δουλειά που έχει γίνει από αρκετούς ειδικούς» επισήμανε ο Ντ. Τραμπ.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν οι ΗΠΑ εξετάζουν το ενδεχόμενο περιορισμών στις αφίξεις από τη Βραζιλία δεδομένης της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα της Λατινικής Αμερικής, ο Τραμπ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο λήψης μέτρων.

«Το εξετάζουμε. Δεν θέλω να έρχονται άνθρωποι εδώ και να μολύνουν τους δικούς μας ανθρώπους. Δεν θέλω ούτε και οι άνθρωποι εκεί να αρρωσταίνουν. Βοηθάμε τη Βραζιλία με αναπνευστήρες... Η Βραζιλία έχει πρόβλημα, χωρίς αμφιβολία».

Δείτε βίντεο: