Ντ. Τραμπ: «Οι διαπραγματεύσεις με το Πεκίνο εξελίσσονται εξαιρετικά καλά»

Ντ. Τραμπ: «Οι διαπραγματεύσεις με το Πεκίνο εξελίσσονται εξαιρετικά καλά»

Οι διαπραγματεύσεις με στόχο να μπει ένα τέλος στον εμπορικό πόλεμο με την Κίνα εξελίσσονται «εξαιρετικά καλά», διαβεβαίωσε σήμερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, μετριάζοντας ωστόσο τον ενθουσιασμό του με την φράση: «Ο Θεός γνωρίζει τί σημαίνει αυτό».

«Βρισκόμαστε πιο κοντά από ποτέ σε αυτήν τη χώρα να συνάψουμε μια πραγματική συμφωνία» επισήμανε ο ίδιος.

«Οι δασμοί βλάπτουν την Κίνα πολύ άσχημα. Δεν τους θέλουν, και ειλικρινά, εάν μπορέσουμε να καταλήξουμε σε συμφωνία, θα ήταν τιμή μου να τους άρω» σημείωσε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Ρεπουμπλικανός δισεκατομμυριούχος ανέφερε επίσης ότι ενδέχεται να παρατείνει την προθεσμία της 1ης Μαρτίου για την επίτευξη μιας εμπορικής συμφωνίας με το Πεκίνο, διατηρώντας τους ισχύοντες δασμούς, ενώ πρόσθεσε ότι οι διαπραγματεύσεις είναι «πολύ περίπλοκες».

«Είναι πιθανόν ότι θα παρατείνω την ημερομηνία» σημείωσε ο Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου στον Λευκό Οίκο.

«Αλλά, εάν το κάνω αυτό, εάν δω ότι βρισκόμαστε κοντά σε μια συμφωνία ή ότι η συμφωνία βρίσκεται προς τη σωστή κατεύθυνση, θα το κάνω αυτό με τους ίδιους δασμούς, που βρίσκονται σε ισχύ τώρα, δεν θα αυξήσω τους δασμούς».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία AP