Ντ. Τραμπ: «Η χειρότερη απόφαση στην ιστορία μας η εμπλοκή στη Μ. Ανατολή»

Ντ. Τραμπ: «Η χειρότερη απόφαση στην ιστορία μας η εμπλοκή στη Μ. Ανατολή»

Με μια σειρά νέων tweets ο Ντ. Τραμπ προσπαθεί να δικαιολογήσει την απόφασή του να επιτρέψει την επέμβαση της Τουρκίας στη Συρία. Ο Αμερικανός πρόεδρος χαρακτήρισε την εμπλοκή ων ΗΠΑ στη Μ. Ανατολή ως το μεγαλύτερο λάθος στην ιστορία της χώρας, που στηρίχθηκε στα ψεύδη περί όπλων μαζικής καταστροφής.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ξοδέψει οκτώ τρισεκατομμύρια δολάρια στον πόλεμο και την αστυνόμευση της Μέσης Ανατολής. Χιλιάδες σπουδαίοι στρατιώτες μας έχουν πεθάνει ή έχουν τραυματιστεί σοβαρά. Εκατομμύρια άνθρωποι έχουν πεθάνει από την άλλη πλευρά. Το ότι πήγαμε στη Μέση Ανατολή είναι η χειρότερη απόφαση στην ιστορία της χώρας μας. Πήγαμε σε πόλεμο κάτω από την ψευδή και τώρα διαψευσθείσα υπόθεση, ότι υπήρχαν όπλα μαζικής καταστροφής. Δεν υπήρχε κανένα. Τώρα μπαίνουμε αργά και προσεκτικά στους σπουδαίους στρατιώτες μας στο σπίτι. Εστιάζουμε στη μεγάλη εικόνα. Οι ΗΠΑ είναι πιο σπουδαίες από ποτέ!» έγραψε στο twitter o Ντ. Τραμπ.


Η «άδεια» που έδωσε ο Ντ. Τραμπ στον Τ. Ερντογάν για εισβολή στη Συρία έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων κατά του Αμερικανού προέδρου, ακόμα και από σημαίνοντα στελέχη του ρεπουμπλικανικού κόμματος. Έτσι, ο Ντ. Τράμπ έχει επιδοθεί τις τελευταίες ημέρες σε ένα ρεσιτάλ μηνυμάτων στο twitter προκειμένου να πείσει την αμερικανική κοινή γνώμη ότι η απόφασή του εξυπηρετεί τα συμφέροντα των ΗΠΑ.