Ντ. Τραμπ: Η συμφωνία της Μέι για Brexit ίσως δυσχεραίνει τις εμπορικές σχέσεις με ΗΠΑ

Ντ. Τραμπ: Η συμφωνία της Μέι για Brexit ίσως δυσχεραίνει τις εμπορικές σχέσεις με ΗΠΑ

Σε προειδοποίηση που παραπέμπει σε παρέμβαση όσον αφορά τη συμφωνία της Μεγάλης Βρετανίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση για το Brexit προέβη ο Ντόναλντ Τραμπ. 

Συγκεκριμένα, ο Αμερικανός Πρόεδρος, σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους από τον Λευκό Οίκο πριν αναχωρήσει για το Μισισιπί, προειδοποίησε ότι η συμφωνία της Μέι για το Brexit ευνοεί την Ευρωπαϊκή Ένωση, γεγονός, όπως ανέφερε, που ίσως δυσχεράνει τις εμπορικές συναλλαγές του Ηνωμένου Βασιλείου με τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το Sky News, o Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε πως η συμφωνία της Τερέζα Μάι με την ΕΕ «φαίνεται καλή για τις Βρυξέλλες, αλλά όχι καλή για τις εμπορικές σχέσεις μαζί μας».

«Νομίζω πως πρέπει να εξετάσουμε πιο προσεκτικά αν μπορεί ή όχι το Ηνωμένο Βασίλειο να έχει εμπορικές σχέσεις μαζί μας με αυτή τη συμφωνία», τόνισε ο Αμερικανός Πρόεδρος, χωρίς όμως να διευκρινίζει ποια διάταξη της συμφωνίας τον ανησυχεί.

«Κάτι τέτοιο δεν θα ήταν καλό. Δεν νομίζω ότι το θέλουν, ούτε νομίζω πως η Βρετανίδα πρωθυπουργός το θέλει», επισήμανε ο Ντόναλντ Τραμπ, για να καταλήξει: «Ελπίζω ότι θα κάνει (σ.σ.: η Τερέζα Μέι) κάτι γι'' αυτό το θέμα, αλλά αυτή τη στιγμή, όπως έχει η συμφωνία, μάλλον δεν θα μπορεί το Ηνωμένο Βασίλειο να έχει εμπορικές σχέσεις μαζί μας, και δεν νομίζω πως το θέλουν, θα ήταν πολύ αρνητική εξέλιξη για τη συμφωνία». 

Λίγο μετά τις δηλώσεις Τραμπ, μια εκπρόσωπος του γραφείου της Μέι ανέφερε ότι η συμφωνία Brexit επιτρέπει στη Βρετανία να υπογράφει εμπορικές συμφωνίες με τις ΗΠΑ.

Φωτογραφία: AP