Ντ. Τραμπ για μετανάστες: Ο στρατός μπορεί να ρίξει σφαίρες αν χρειαστεί

Ντ. Τραμπ για μετανάστες: Ο στρατός μπορεί να ρίξει σφαίρες αν χρειαστεί

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απείλησε εκ νέου ότι θα σφραγίσει τα σύνορα με το Μεξικό σε περίπτωση που χαθεί ο έλεγχος, προσθέτοντας ωστόσο ότι θα δώσει το πράσινο φως στις δυνάμεις να χρησιμοποιήσουν σφαίρες, αν χρειαστεί. 

Αναφερόμενος στην έκρυθμη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην πόλη Τιχουάνα του Μεξικού, στα σύνορα με τις ΗΠΑ όπου βρίσκεται το καραβάνι μεταναστών από χώρες της Λατινικής Αμερικής, ο Τραμπ δήλωσε  «Εάν διαπιστώσουμε ότι φτάνει σε επίπεδο όπου θα χάσουμε τον έλεγχο ή όπου οι άνθρωποι αρχίσουν να τραυματίζονται, θα κλείσουμε την είσοδο στη χώρα για μια χρονική περίοδο μέχρι να μπορέσουμε να ελέγξουμε» την κατάσταση».

Την ίδια ώρα, ο Αμερικανός πρόεδρος είπε ότι ο στρατός έχει το «πράσινο φως» να χρησιμοποιήσει «θανατηφόρα δύναμη» εναντίον των μεταναστών εφόσον παραστεί ανάγκη. «Ελπίζω ότι δεν θα χρειαστεί αλλά «δεν έχω άλλη επιλογή, έχουμε να κάνουμε με σκληρούς ανθρώπους», τόνισε.

Ο Τραμπ έχει ήδη διατάξει την ανάπτυξη  τουλάχιστον 6.000 στρατιωτών κατά μήκος των νότιων συνόρων της χώρας, ενώ υπολογίζεται ότι στο βορειοδυτικό Μεξικό, απέναντι στο Σαν Ντιέγκο, στην Καλιφόρνια, με τα κέντρα υποδοχής έχουν πλέον φθάσει περίπου 4,000 μετανάστες. 

AP Photo