Ντ. Τραμπ: Έχουμε ξεπεράσει την πανδημία - Λάβαμε τις γρήγορα τις αποφάσεις

Ντ. Τραμπ: Έχουμε ξεπεράσει την πανδημία - Λάβαμε τις γρήγορα τις αποφάσεις

Την πεποίθησή του πως οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ξεπεράσει την πανδημία του κορονοϊού σε μεγάλο βαθμό εξέφρασε ο Αμερικανός πρόεδρος, τονίζοντας παράλληλα πως λήφθηκαν έγκαιρα όλες οι απαραίτητες αποφάσεις για τον περιορισμό της εξάπλωσή του αλλά και για την μείωση των συνέπειών του στην οικονομία της χώρας.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, παράλληλα, υπογράμμισε πως η ισχύς της οικονομίας των ΗΠΑ ήταν εκείνη που επέτρεψε το ξεπέρασμα των συνεπειών της πανδημίας σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, ενώ ανέφερε πως τους επόμενους μήνες «η οικονομία, που ήταν απόλυτα υγιής πριν από την επιδημία και την καραντίνα, θα καταγράψει καλύτερες επιδόσεις».

Αναλυτικότερα, μιλώντας σε εκδήλωση υποστηρικτών του εν μέσω των διαδηλώσεων για την δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζ. Φλόιντ από αστυνομικό στην Μινεάπολη, ο Ντόναλντ Τραμπ τόνισε πως «λάβαμε όλες τις αποφάσεις που έπρεπε», ενώ κάλεσε τους κυβερνήτες όσων Πολιτειών δεν έχουν προχωρήσει στην πλήρη άρση των περιοριστικών μέτρων να βάλουν τέλος στην καραντίνα.

«Θέλουμε το τέλος της καραντίνας, σε αυτές τις πολιτείες. Τελεία και παύλα», τόνισε ο Ντ. Τραμπ, σημειώνοντας πως  η κατάσταση είναι καλή στις περιοχές όπου οι περιορισμοί έχουν αρθεί.

Ωστόσο, την ίδια στιγμή, τα μέχρι στιγμής στοιχεία συνεχίζουν να αναδεικνύουν τις ΗΠΑ στην πρώτη θέση παγκοσμίως τόσο σε σχέση με τον αριθμό των θυμάτων της πανδημίας, όσο και σε σχέση με τον συνολικό αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην χώρα, με τον Τραμπ να αποδίδει το παραπάνω γεγονός στους εντατικούς ελέγχους που διεξάγουν οι υγειονομικές αρχές της χώρας.

Μέχρι στιγμής, οι ΗΠΑ έχουν καταγράψει σχεδόν 110.000 θανάτους που σχετίζονται με τον νέο κορονοϊό, αριθμός σχεδόν τριπλάσιος από την δεύτερη χώρα στην σχετική κατάταξη (Μεγάλη Βρετανία με 40.000 θύματα), ενώ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη πλησιάζουν το φράγμα των 2 εκατομμυρίων, την στιγμή που η Βραζιλία -δεύτερη χώρα σε αριθμό κρουσμάτων- μετράει 618.000.

Αξίζει, παράλληλα, να σημειωθεί πως στις ΗΠΑ καταγράφονται κατά μέσο όρο 21.000 καθημερινά, με τον αριθμό των νεκρών την τελευταία εβδομάδα να βρίσκεται σταθερά κοντά στους 1.000, ενώ το ποσοστό ημερήσιας αύξησης των κρουσμάτων παραμένει στο 1%, την στιγμή σχεδόν όλες οι Πολιτείες της χώρας έχουν άρει μεγάλο μέρος των περιοριστικών μέτρων που είχαν ληφθεί για τον περιορισμό της εξάπλωσης της νόσου.

AP Photo/Patrick Semansky