Ντ. Τραμπ: «Ακλόνητες» οι σχέσεις μας με τη Σ. Αραβία, παρά την υπόθεση Κασόγκι

Ντ. Τραμπ: «Ακλόνητες» οι σχέσεις μας με τη Σ. Αραβία, παρά την υπόθεση Κασόγκι

 

Δεν αποκλείεται ο Σαουδάραβας πρίγκιπας διάδοχος Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν να γνώριζε για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Τραμπ, αλλά ξεκαθάρισε ότι δεν απειλείται η «ακλόνητη» σχέση ΗΠΑ - Σαουδικής Αραβίας.

«Θα μπορούσε ο πρίγκιπας (Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν) να είχε γνώση αυτού του τραγικού γεγονότος, ίσως ναι, ίσως και όχι!», ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος.

«Ίσως να μην μάθουμε ποτέ όλα τα γεγονότα γύρω από τη δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι. Σε κάθε περίπτωση, η σχέση μας είναι με το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας. Οι Ηνωμένες Πολιτείες προτίθενται να παραμείνουν ακλόνητος εταίρος της Σαουδικής Αραβίας», πρόσθεσε.

Σημείωσε ότι δεν έχει καμία πρόθεση ακύρωσης στρατιωτικών συμβολαίων με το Ριάντ, υπογραμμίζοντας: «Αν βλακωδώς ακυρώσουμε αυτά τα συμβόλαια, η Ρωσία και η Κίνα θα επωφεληθούν τεράστια».

Σύμφωνα με τον ένοικο του Λευκού Οίκου, οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών «συνεχίζουν να αναλύουν όλες τις πληροφορίες».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ