Ντ. Τουσκ: Έλαβα «αισιόδοξα μηνύματα» για μια συμφωνία πριν το Brexit

Ντ. Τουσκ: Έλαβα «αισιόδοξα μηνύματα» για μια συμφωνία πριν το Brexit

Αισιόδοξος για την επίτευξη μιας συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης-Ηνωμένου Βασιλείου πριν την 31η Οκτωβρίου εμφανίστηκε σήμερα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, μέσω ανάρτησής του στο twitter.

«Το Ηνωμένο Βασίλειο ακόμα δεν έχει παρουσιάσει κάποια ρεαλιστική πρόταση, πάνω στην οποία μπορεί να βασισθεί η διαπραγμάτευση για μια συμφωνία. Ωστόσο, έλαβα αισιόδοξα μηνύματα ότι μια συμφωνία είναι πιθανή από τον Λίο Βάραντκαρ. Θα πρέπει να εκμεταλλευθούμε και την παραμικρή ευκαιρία. Ένα Brexit χωρίς συμφωνία δεν θα αποτελέσει ποτέ επιλογή της Ε.Ε.», αναφέρει. 

Η στερλίνα βρέθηκε να ενισχύεται πάνω από τα 1,25 δολάρια, έπειτα από το tweet του Τουσκ. 

Εξάλλου σήμερα στις Βρυξέλλες ο αρμόδιος υπουργός του Ην. Βασιλείου για το Brexit, Στιβ Μπάρκλεϊ συναντήθηκε με τον επικεφαλής διαπραγματευτή της Ε.Ε., Μισέλ Μπαρνιέ. Ανακοίνωση της Ντάουνινγκ Στριτ έκανε λόγο για «εποικοδομητικές συνομιλίες», καθώς και οι δύο πλευρές επιθυμούν την επίτευξη μιας συμφωνίας πριν την καταληκτική ημερομηνία της 31ης Οκτωβρίου. 

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η Κομισιόν για την συνάντηση Μπάρκλεϊ - Μπαρνιέ, με την εκπρόσωπο της Κομισιόν, να χαρακτηρίζει την συνάντηση «εποικοδομητική».

Εχθές, ο Μπόρις Τζόνσον συναντήθηκε με τον Ιρλανδό πρωθυπουργό, Λίο Βάραντκαρ. «Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας και ο Ιρλανδός πρωθυπουργός είχαν μια λεπτομερή και ενδιαφέρουσα συζήτηση. Οι δυο πλευρές θεωρούν ότι μια συμφωνία είναι προς το συμφέρον και των δυο χωρών. Συμφώνησαν ότι ο δρόμος είναι ανοικτός προς αυτή τη κατεύθυνση», σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ντάουνινγκ Στριτ για τη συνάντηση.