Ντ. Ράαμπ κατά ανταρτών Τόρις: Η ιστορία δεν θα σας συγχωρέσει

Ντ. Ράαμπ κατά ανταρτών Τόρις: Η ιστορία δεν θα σας συγχωρέσει

Σφοδρή επίθεση και συνάμα προειδοποίηση κατά την ανταρτών των Συντηρητικών, οι οποίοι ψήφισαν υπέρ της παράτασης του Brexit απηύθυνε από το συνέδριο των Συντηρητικών στο Μάντσεστερ, ο Υπουργός Εξωτερικών Ντομινίκ Ράαμπ.

«Η ιστορία δεν θα σας συγχωρέσει αν ταχθείτε με τον Κόρμπιν και ρίξετε αυτήν τη κυβέρνηση» είπε ο Ράαμπ με φόντο τις φήμες περί πρότασης μορφής κατά του Τζόνσον και ανάληψη της διακυβέρνησης από τον Τζέρεμι Κόρμπιν αρχηγό των Εργατικών.

Η προειδοποίηση του Ράαμπ έρχεται την ώρα που αύριο Δεύτερα, ο Τζέρεμι Κόρμπιν αναμένεται να έχει επαφές με τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, προκειμένου να εξετάσουν την υποβολή πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης. Πηγές προσκείμενες στο SNP, αναφέρουν ότι οι Σκωτσέζοι κοινοβουλευτικοί είναι διατεθειμένοι να ταχθούν υπέρ της ανάληψης της πρωθυπουργίας από τον Τζέρεμι Κόρμπιν, αφού έχουν συμπεράνει ότι αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος να αποφευχθεί το σενάριο ενός άτακτου Brexit.

Με την κίνηση αυτή, ο Μπόρις Τζόνσον αυτομάτως παραιτείται και αναλαμβάνει διακομματική μεταβατική κυβέρνηση με υπηρεσιακό πρωθυπουργό τον Τζέρεμι Κόρμπιν, ο οποίος θα ζητήσει τρίμηνη παράταση από τις Βρυξέλλες, της προθεσμίας ενεργοποίησης του άρθρου 50.