Ντ. Πεσκόφ: Πολύ επικίνδυνη η πρόκληση από το Κίεβο

Ντ. Πεσκόφ: Πολύ επικίνδυνη η πρόκληση από το Κίεβο

Μια πολύ επικίνδυνη πρόκληση εκ μέρους του Κιέβου χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος του ρώσου προέδρου, Ντμίτρι Πεσκόφ, την «παράνομη εισβολή» των ουκρανικών πλοίων στα ρωσικά χωρικά ύδατα.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου δήλωσε πως η σύλληψη από τη Ρωσία τριών μικρών πλοίων του ουκρανικού πολεμικού ναυτικού ανοικτά της προσαρτημένης από τη Ρωσία Κριμαίας την Κυριακή συνάδει πλήρως με το διεθνές και το εσωτερικό δίκαιο.

Σύμφωνα με το Tass, ο Ντ. Πεσκόφ δήλωσε στους δημοσιογράφους πως «πρόκειται για μια πολύ επικίνδυνη πρόκληση, η οποία απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή και έρευνα».

Όπως ανέφερε ο Πεσκόφ, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ετοιμάζει μια εκτενή δήλωση σχετικά με τις παραβιάσεις των συνόρων από τα ουκρανικά πλοία και συγκεκριμένα για το περιστατικό στο στενό του Κερτς.

Μάλιστα, επεσήμανε ότι η Υπηρεσία Συνόρων της Ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FSB) είχε ήδη εκδώσει ανακοίνωση. Πρόσθεσε ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών θα συζητήσει επίσης το περιστατικό με πρωτοβουλία της Ρωσίας.

Απαντώντας σε ερώτηση αν οι συνέπειες του συμβάντος μπορεί να επηρεάσουν μια σχεδιαζόμενη συνάντηση ανάμεσα στον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της Ομάδας των 20 (G20) στην Αργεντινή αργότερα αυτό τον μήνα, ο Πεσκόφ είπε πως τα σχέδια για την πραγματοποίηση της συνάντησης εξακολουθούν να ισχύουν.

 

Το Κίεβο από την πλευρά του υποστήριξε πως τα πλοία του δεν έκαναν τίποτα επιλήψιμο και κατηγόρησε τη Ρωσία για στρατιωτική επιθετικότητα.