Ντ. Μπαχτσελί: Η Μεσόγειος Θάλασσα ήταν κάποτε τουρκική λίμνη

Ντ. Μπαχτσελί: Η Μεσόγειος Θάλασσα ήταν κάποτε τουρκική λίμνη

«Τουρκική λίμνη» χαρακτήρισε την Μεσόγειο Θάλασσα ο πρόεδρος του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (ΜΗP) Ντεβλέτ Μπαχτσελί, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Κοινοβουλευτική ομάδα του Κόμματός του.

Όπως μεταδίδει το Βαλκανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, αναφερόμενος στις εξελίξεις στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο ο Μπαχτσελί τόνισε πως «δεν μπορεί να υπάρχει κυριαρχία στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο αφήνoντας εκτός την Τουρκία.»

«Αυτό δεν το επιτρέπει ούτε η ιστορία ούτε ο τουρκικός λαός. Οι προβοκάτσιες στην ανατολική Μεσόγειο δεν θα προκαλέσουν την παράδοση της Τουρκίας. Οι απειλές και οι προκλήσεις δεν μπορούν να επισκιάσουν τα νόμιμα δικαιώματα μας», είπε ο Ντ. Μπαχτσελί και συνέχισε:

«Η Μεσόγειος κάποτε ήταν «τουρκική λίμνη». Εμείς δεν το ξεχνάμε αυτό. Ας μην εκλαμβάνουν ως αδυναμία την υπομονή μας», είπε ο εθνικιστής πολιτικός προσθέτοντας σε επιθετικό τόνο πως «ο τουρκικός λαός έχει τη δύναμη και τη θέληση να βγάλει νέους Μπαρμπαρός Χαϊρεντίν Πασά (Μπαρμπαρόσα) και να λιώσει τα κεφάλια των πειρατών».

Sabah: Πιθανό ένα θερμό επεισόδιο στην Ανατολική Μεσόγειο

Στην πιθανότητα εκδήλωσης θερμού επεισοδίου στη Μεσόγειο, με αφορμή τη διένεξη για τα ενεργειακά κοιτάσματα μεταξύ της Τουρκίας αναφέρεται η τουρκική εφημερίδα Sabah.

Στο δημοσίευμα που έχει τίτλο «Θα υπάρξει θερμό επεισόδιο στην ανατολική Μεσόγειο;» η αρθρογράφος περιγράφει το κλίμα που διαμορφώνεται στην περιοχή μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου, Αιγύπτου, Ισραήλ και ΗΠΑ από τη μια πλευρά, και της Τουρκίας από την άλλη.

Με αναφορά στην πρόσφατη Τριμερή Σύνοδο Κορυφής μεταξύ Ελλάδας, Ισραήλ και Αιγύπτου, η αρθρογράφος Hilal Kaplan αναφέρει ότι οι τρεις χώρες μοίρασαν μεταξύ τους την πίτα της Ανατολικής Μεσογείου, εξαιρώντας την Τουρκία.

Οι Έλληνες (σ.σ εννοεί τους Ελληνοκυπρίους) επιδιώκουν μονομερή εκμετάλλευση των κοιτασμάτων φυσικού αερίου εξαιρώντας τον τουρκικό πληθυσμό της νήσου, αναφέρει το άρθρο.

"Το Υπουργείο Εξωτερικών μας έδωσε την απαραίτητη απάντηση στις χώρες αυτές. Επίσης, το Ναυτικό μας έχει επέμβει εμποδίζοντας το πλοίο της ΕΝΙ».

«Στην ανατολική Μεσόγειο δεν έχει τελειώσει η ιστορία μας. Με την παρουσία του Πορθητή πάμε σε άλλο επίπεδο», καταλήγοντας με νόημα: «Το ποιος στρατός θα γλιτώσει ύστερα από ένα θερμό επεισόδιο είναι ήδη καταγεγραμμένο στα παραδείγματα της ιστορία».