Νορβηγία: Κατέρρευσε γέφυρα - Διασώθηκαν δυο οδηγοί

Νορβηγία: Κατέρρευσε γέφυρα - Διασώθηκαν δυο οδηγοί

Μια ξύλινη γέφυρα πάνω από ένα ποτάμι στη νότια Νορβηγία κατέρρευσε νωρίς τη Δευτέρα, με αποτέλεσμα να βυθιστεί ένα αυτοκίνητο και να κολλήσει ένα φορτηγό στο υπερυψωμένο τμήμα της γέφυρας. Οι οδηγοί και των δύο οχημάτων διασώθηκαν και είναι καλά στην υγεία τους, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Οι νορβηγικές αρχές ειδοποιήθηκαν λίγο μετά τις 7:30 π.μ. ότι η γέφυρα κατέρρευσε την ώρα που ένα φορτηγό και ένα αυτοκίνητο περνούσαν από πάνω της. Η αιτία δεν έγινε αμέσως γνωστή.

Το αυτοκίνητο έπεσε στο ποτάμι ενώ το φορτηγό παρέμεινε στη γέφυρα σε σχεδόν κάθετη θέση. Ελικόπτερο βοήθησε στην επιχείρηση διάσωσης και ανέσυρε τον οδηγό του φορτηγού, ενώ ο οδηγός του αυτοκινήτου κατάφερε να βγει μόνος του από το όχημά του.

Η γέφυρα μήκους σχεδόν 150 μέτρων συνδέει τη δυτική όχθη του ποταμού Gudbrandsdalslaagen και το χωριό Tretten είχε τεθεί σε λειτουργία το 2012

Η Νορβηγική Διοίκηση Δημόσιων Οδών ζήτησε ανεξάρτητη έρευνα για την κατάρρευση. «Πρέπει να είναι ασφαλές να οδηγείς στους νορβηγικούς δρόμους. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να φτάσουμε στο βάθος αυτής της υπόθεσης», δήλωσε η επικεφαλής της διοίκησης, Ingrid Dahl Hovland.