Νέες κυρώσεις των ΗΠΑ κατά αξιωματούχων της Βενεζουέλας

Νέες κυρώσεις των ΗΠΑ κατά αξιωματούχων της Βενεζουέλας

Νέες κυρώσεις σε βάρος τεσσάρων κυβερνητών περιφερειών της Βενεζουέλας και πολιτικών συμμάχων του Νικολάς Μαδούρο, επέβαλαν οι Ηνωμένες Πολιτείες, για την εμπλοκή τους στο μπλοκάρισμα της παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ, «οι ενέργειες αυτές στοχεύουν στους κυβερνήτες τεσσάρων περιφερειών της Βενεζουέλας, που εμπλέκονται στην ενδημική διαφθορά και στον αποκλεισμό της παροχής κρίσιμης ανθρωπιστικής βοήθειας, επιδεινώνοντας έτσι τη συνεχιζόμενη ανθρωπιστική κρίση που έχει προκαλέσει το παράνομο καθεστώς Μαδούρο».

Παράλληλα, από την Κολομβία όπου συνεδριάζει η Ομάδας της Λίμας και στην οποία συμμετέχει ο Χουάν Γκουαϊδό, ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς επαναβεβαίωσε την υποστήριξη των ΗΠΑ στον αυτοανακηρυχθέντα πρόεδρο της Βενεζουέλας.

«Θέλω να σας διαβεβαιώσω, Πρόεδρε Γκουαϊδό, ότι τα τραγικά γεγονότα που έλαβαν χώρα το Σαββατοκύριακο έχουν ενισχύσει την αποφασιστικότητα των Ηνωμένων Πολιτειών», είπε ο κ. Πενς, υπογραμμίζοντας πως «είμαστε μαζί σας 100%».