Νέες επιθέσεις κατά των Κούρδων YPG στη Συρία προαναγγέλλει ο Ερντογάν

Νέες επιθέσεις κατά των Κούρδων YPG στη Συρία προαναγγέλλει ο Ερντογάν

Επίθεση κατά της κουρδικής πολιτοφυλακής YPG σκοπεύει να διατάξει ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, καθώς όπως δήλωσε, οι Κούρδοι δεν έχουν εγκαταλείψει τη βόρεια συριακή πόλη Μάνμπιτζ παρότι αυτό προβλέπει η συμφωνία ΗΠΑ-Τουρκίας.

«Θα διαλύσουμε κάθε φωλιά τρομοκρατών στα ανατολικά του Εφράτη», δήλωσε ο Ερντογάν μιλώντας σε αξιωματικούς σε στρατιωτική βάση στην τουρκική πόλη Ισπάρτα.

«Τώρα σκάβουν χαρακώματα στη Μάνμπιτζ. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει΄'ετοιμάσαμε τους τάφους, ελάτε και θάψτε μας'», είπε ο Ερντογάν.

«Είπαν πως θα εγκαταλείψουν την περιοχή σε 90 ημέρες, αλλά δεν το έκαναν. Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί», δήλωσε.

 

 

Υπενθυμίζεται πως η Τουρκία έχει ήδη πραγματοποιήσει στρατιωτική επιχείρηση, προκειμένου να πάρει τον έλεγχο του Αφρίν από τους Κούρδους πολιτοφύλακες (YPG) τους οποίους και θεωρεί τρομοκρατική οργάνωση. Οι δυνάμεις των Κούρδων ελέγχουν την περιοχή στα ανατολικά του Ευφράτη, όπου η Άγκυρα προτίθεται να αναλάβει δράση.

«Με την βοήθεια του Θεού, κατά την προσεχή περίοδο θα αυξήσουμε τον αριθμό των ζωνών ασφάλειας στην Συρία, συμπεριλαμβάνοντας και την περιοχή στα ανατολικά του Ευφράτη», είχε αναφέρει ο Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος, έχει στο παρελθόν προειδοποιήσει για το ενδεχόμενο διεξαγωγής νέων στρατιωτικών επιχειρήσεων κατά μήκος των συνόρων της χώρας του με την Συρία, μετά τις προηγούμενες πολεμικές επιχειρήσεις που πραγματοποίησαν οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.