Νέα Ζηλανδία: 18 οι νεκροί από την έκρηξη του ηφαίστειου

Νέα Ζηλανδία: 18 οι νεκροί από την έκρηξη του ηφαίστειου

Τους 18 έφτασε ο αριθμός των νεκρών από την έκρηξη του ηφαιστείου του νησιού Γουάιτ στη Νέα Ζηλανδία, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, ενώ 26 άνθρωποι εξακολουθούν να νοσηλεύονται στη Νέα Ζηλανδία και την Αυστραλία και η κατάσταση πολλών εξ αυτών χαρακτηρίζεται «κρίσιμη».

Τη στιγμή της έκρηξης πάνω στο νησί βρίσκονταν συνολικά 47 άνθρωποι. Ο θάνατος ενός Αυστραλού εξ αυτών σε νοσοκομείο του Σίδνεϊ αύξησε σήμερα τον απολογισμό, ο οποίος περιλαμβάνει και δύο αγνοούμενους.

Οι δύτες που έχουν σταλεί στην περιοχή του ηφαιστείου δεν βρήκαν τα πτώματα των δύο τελευταίων αγνοουμένων, ενώ οι αρχές πιστεύουν πως τα δύο πτώματα βρίσκονται στη θάλασσα.

«Η ομάδα έρευνας είναι απογοητευμένη. Καταλαβαίνουμε πλήρως σε ποιο σημείο αυτό μπορεί να είναι απογοητευτικό και για τους συγγενείς που ήθελαν να ανακτήσουν τις σορούς», δήλωσε ο αναπληρωτής επίτροπος της αστυνομίας Μάικ Κλέμεντ μετά την επιστροφή αυτής της ομάδας, η οποία περιλάμβανε οκτώ αστυνομικούς.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως τα δύο πτώματα βρίσκονται πιθανόν μέσα στο νερό, όμως οι δύτες «είναι πεπεισμένοι πως δεν βρίσκονται στη ζώνη που ερευνήθηκε». Ο Κλέμεντ δήλωσε πως η αστυνομία δεν θα εγκαταλείψει την ελπίδα να βρει τις σορούς των δύο αγνοουμένων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

New Zealand Police via AP