Νέα Υόρκη: Καλεί το σύνολο των δημοτικών υπαλλήλων να εμβολιαστούν μέχρι τον Σεπτέμβριο

Νέα Υόρκη: Καλεί το σύνολο των δημοτικών υπαλλήλων να εμβολιαστούν μέχρι τον Σεπτέμβριο

Η Νέα Υόρκη ζητά από όλους τους δημοτικούς υπαλλήλους της - συμπεριλαμβανομένων δασκάλων και αστυνομικών - να κάνουν εμβόλιο κατά του covid-19 έως τα μέσα Σεπτεμβρίου ή να κάνουν εβδομαδιαία τεστ όπως ανακοίνωσε σήμερα ο δήμαρχος Μπιλ ντε Μπλάσιο.

Η εντολή αναμένεται να επηρεάσει περίπου 340.000 υπαλλήλους της πόλης, καθιστώντας την Νέα Υόρκη έναν από τους μεγαλύτερους εργοδότες στις ΗΠΑ που ζητούν από τους εργαζόμενους να εμβολιαστούν. Αν και δεν πρόκειται για διαταγή υποχρεωτικού εμβολιασμού, οι - αξιωματούχοι ελπίζουν ότι η «ταλαιπωρία» και το κόστος των εβδομαδιαίων τεστ θα πείσουν πολλούς να ξεπεράσουν την απροθυμία να εμβολιαστούν.

«Πρόκειται για την ανάκαμψη. Πρόκειται για το τι πρέπει να κάνουμε για να επαναφέρουμε τη Νέα Υόρκη στην κανονικότητα», είπε ο Μπιλ ντε Μπλάσιο. «Πρόκειται για τη διατήρηση της ασφάλειας των ανθρώπων», πρόσθεσε.

Η προθεσμία της 13ης Σεπτεμβρίου συμπίπτει με την έναρξη του σχολικού έτους, οπότε και ο Δημοκρατικός δήμαρχος δήλωσε ότι αναμένει όλους τους μαθητές να βρίσκονται στην τάξη. Η κίνηση έρχεται καθώς η πόλη βρίσκεται αντιμέτωπη με την αύξηση των κρουσμάτων από την εξαιρετικά μεταδοτική παραλλαγή δέλτα.

Από τα τέλη Ιουνίου, ο ημερήσιος μέσος όρος των νέων κρουσμάτων έχει αυξηθεί περισσότερο από 300%. Την περασμένη εβδομάδα, η πόλη είχε ανακοινώσει ότι καθιστά υποχρεωτικούς τους εμβολιασμούς, εναλλακτικά εβδομαδιαία τεστ για τους εργαζόμενους στο νοσοκομειακό σύστημα της πόλης.

Ο αριθμός των δόσεων εμβολίου που χορηγούνται καθημερινά στην πόλη έχει μειωθεί σε λιγότερο από 18.000, από 100.000 στις αρχές Απριλίου.

Περίπου το 65% των ενηλίκων στην πόλη της Νέας Υόρκης είναι πλήρως εμβολιασμένοι.