Νέα στήριξη στον Κάμινγκς παρά την παραίτηση υφυπουργού της κυβέρνησης
Βρετανία - Μπ. Τζόνσον

Νέα στήριξη στον Κάμινγκς παρά την παραίτηση υφυπουργού της κυβέρνησης

Την υποστήριξή της προς τον σύμβουλο του πρωθυπουργού, Ντόμινικ Κάμινγκς, επανέλαβε η βρετανική κυβέρνηση, την ώρα που ένας υφυπουργός της παραιτήθηκε με αφορμή την υπόθεση αυτή, προσθέτοντας έναν ακόμα «πονοκέφαλο» στην Ντάουνινγκ Στριτ.

«Ο πρωθυπουργός μίλησε διεξοδικά με τον Ντόμινικ Κάμινγκς για τους λόγους των πράξεών του και είναι ικανοποιημένος με την εξήγηση» δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ και πρόσθεσε ότι δεν θα υπάρξει έρευνα για το εάν ο σύμβουλος του Τζονσον παραβίασε τον κώδικα δεοντολογίας που διέπει τους συμβούλους της κυβέρνησης. 

«Υπάρχουν σημεία στις εξηγήσεις που έδωσε με τα οποία έχω προβλήματα», δήλωσε μέσω του Twitter ο υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Σκωτίας Ντάγκλας Ρος ο οποίος νωρίτερα σήμερα υπέβαλλε την παραίτησή του. 

«Κάτοικοι της περιφέρειάς μου δεν μπόρεσαν να αποχαιρετήσουν οικείους τους, οικογένειες δεν μπόρεσαν να πενθήσουν μαζί, άνθρωποι δεν μπόρεσαν να επισκεφθούν ασθενείς συγγενείς τους επειδή ακολούθησαν τις συστάσεις της κυβέρνησης» εξήγησε σε επιστολή του ο Ρος. «Δεν μπορώ να τους πω πως είχαν όλοι άδικο και πως ένας σύμβουλος της κυβέρνησης είχε δίκιο», συνέχισε.

Σύμφωνα με το δίκτυο Sky News τουλάχιστον 22 πρωτοκλασάτα στελέχη και βουλευτές των Συντηρητικών έχουν εκφράσει ανοικτά τις επιφυλάξεις τους για την στήριξη που παρέχει ο πρωθυπουργός στον στενό του σύμβουλο. 

Έπειτα από τρεις ημέρες αντιδράσεων, ο Κάμινγκς, εγκέφαλος της εκστρατείας υπέρ του Brexit στο δημοψήφισμα του 2016, υποστήριξε χθες, Δευτέρα, στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε πως έδρασε με τρόπο «νόμιμο και λογικό», όταν διήνυσε 400 χιλιόμετρα παρά το lockdown που επέβαλλε στους Βρετανούς να μείνουν στο σπίτι.