Νέα εποχή για την Google - Παραιτήθηκαν οι συνιδρυτές της

Νέα εποχή για την Google - Παραιτήθηκαν οι συνιδρυτές της

Σε μια νέα εποχή εισέρχεται η Google, καθώς το «μυθικό» δίδυμο των 46χρονων συνιδρυτών της, ο Λάρι Πέιτζ και ο Σεργκέι Μπριν, υπέβαλαν την άμεση παραίτησή τους από τα καθήκοντά τους, ως διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος αντίστοιχα της μητρικής εταιρείας Alphabet.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, πρόκειται να παραμείνουν στο διοικητικό συμβούλιό της, ασκώντας μάλιστα από κοινού πλειοψηφικό έλεγχο σε ποσοστό άνω του 51% των ψήφων, διατηρώντας έτσι τον «πρώτο λόγο» στα εταιρικά δρώμενα.

Πλέον την θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Alphabet καταλαμβάνει ο 47χρονος διευθύνων σύμβουλος της Google Σουντάρ Πιντσάι, ο οποίος κατέχει κάτω από το 1% των μετοχών της εταιρείας.

Σε κοινή επιστολή τους το ιστορικό δίδυμο της Google αναφέρει πως «Η Alphabet και η Google δεν χρειάζονται πια δύο διευθύνοντες συμβούλους και έναν πρόεδρο», προσθέτοντας ότι «θα αναλάβουν το ρόλο των υπερήφανων γονέων, προσφέροντας συμβουλές και αγάπη, αλλά όχι καθημερινή παρότρυνση».

Η Alphabet, η οποία έχει υπό την «ομπρέλα» της πολλές θυγατρικές, δημιουργήθηκε το 2015 στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης της ολοένα επεκτεινόμενης Google, η οποία επίσης με τη σειρά της είχε ιδρυθεί το 1998 σε ένα γκαράζ της Καλιφόρνια από τους Πέιτζ και Μπριν. Οι τελευταίοι «μετακόμισαν» από τη Google στην Alphabet, όταν αυτή δημιουργήθηκε, ενώ πλέον αποσύρονται από τα διοικητικά τους καθήκοντα, παραχωρώντας τις αρμοδιότητές τους στον μέχρι στιγμής θεωρούμενο ως πλέον επιτυχημένο επικεφαλής της Google, τον ινδικής καταγωγής Πιντσάι.

Ο Ινδός μηχανικός σπούδασε στα αμερικανικά πανεπιστήμια Στάνφορντ και Πενσιλβάνια, προτού προσληφθεί στη Google το 2004, όπου η φήμη του «εκτοξεύθηκε» ως υπεύθυνος για την ανάπτυξη του προγράμματος διαδικτυακής πλοήγησης Chrome και στη συνέχεια αρκετών άλλων προϊόντων και υπηρεσιών. Σε δήλωσή του, σύμφωνα με το BBC και το πρακτορείο Reuters, ανέφερε ότι «οι ιδρυτές έδωσαν σε όλους μας μια απίστευτη ευκαιρία να αφήσουμε το στίγμα μας στον κόσμο» και δήλωσε ανυπόμονος «να δούμε πλέον προς τα πού θα πάμε, συνεχίζοντας το ταξίδι με όλους σας».