Νέα επίθεση της Χαμάς σε κατοικημένη περιοχή - Απάντηση της ισραηλινής αεροπορίας

Νέα επίθεση της Χαμάς σε κατοικημένη περιοχή - Απάντηση της ισραηλινής αεροπορίας

Νέα τυφλή επίθεση εναντίον κατοικημένης περιοχής του νότιου Ισραήλ πραγματοποίησε τα ξημερώματα η Χαμάς από την Λωρίδα της Γάζας. Στις 4 π.μ. η υπηρεσία Πολιτικής Άμυνας σήμανε συναγερμό και οι κάτοικοι της πόλης Μπερ Σεβά έσπευσαν στα καταφύγια για να προφυλαχθούν από τις ρουκέτες, μία εκ των οποίων έπληξε το σπίτι μιας πενταμελούς οικογένειας προκαλώντας σοβαρές ζημιές.

Η επίθεση αυτή της Χαμάς σημειώθηκε σε μια περίοδο αναζωπύρωσης της έντασης από την πλευρά των Παλαιστινίων, που έχει εγείρει φόβους για μια νέα σύρραξη με το Ισραήλ. Σύμφωνα με την Jerusalem Post, χθες ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας Αβίγκντορ Λίμπερμαν υποστήριξε ότι είναι ανάγκη να καταφερθεί ένα εξαιρετικά «σκληρό πλήγμα» στη Χαμάς στη Γάζα, μια απόφαση δεν θα τη λάβει ο ίδιος, αλλά το συμβούλιο ασφαλείας της κυβέρνησης, που συνεδριάζει σήμερα, σύμφωνα με ΜΜΕ.

Ο Λίμπερμαν υποστήριξε μάλιστα, ότι σε μια τέτοια περίπτωση θα μπορούσε το Ισραήλ να εξασφαλίσει ηρεμία για μια περίοδο 4-5 ετών. 

Σύμφωνα με τον ισραηλινό Τύπο, κανένα από τα μέλη της οικογένειας δεν τραυματίστηκε, αλλά τους προσφέρεται ψυχολογική υποστήριξη διότι βρίσκονται σε κατάσταση σοκ. Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι εκτοξεύθηκε επίσης άλλη μια ρουκέτα, αλλά προς την κατεύθυνση της θάλασσας.

«Στις 4 π.μ. οι Ισραηλινοί στην πόλη Μπιρ Σέβα έσπευσαν στα καταφύγια μετά την εκτόξευση μιας ρουκέτας από τη Λωρίδα της Γάζας εναντίον του Ισραήλ. Θα υπερασπιστούμε τον ισραηλινό άμαχο πληθυσμό», ανέφερε ο ισραηλινός στρατός μέσω Twitter.

Λίγες ώρες αργότερα, αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας του Ισραήλ απάντησαν στους τρομοκράτες της Χαμάς πλήττοντας έξι τοποθεσίες της στη Λωρίδα της Γάζας. Επίσης, ο Λίμπερμαν διέταξε να κλείσουν τα δύο συνοριακά σημεία διέλευσης που συνδέουν το Ισραήλ με τη Λωρίδα της Γάζας, αυτό του Ερέζ για τους πολίτες και αυτό του Κερέμ Σαλόμ για τα αγαθά, καθώς και να περιοριστεί η θαλάσσια περιοχή όπου επιτρέπεται η αλιεία στους Παλαιστίνιους από τα 6 στα τρία μίλια, γνωστοποίησαν οι υπηρεσίες του.