NBC: Ο Τραμπ ζήτησε «ευελιξία» για τις κυρώσεις κατά Τουρκίας

NBC: Ο Τραμπ ζήτησε «ευελιξία» για τις κυρώσεις κατά Τουρκίας

 

Σε μια συνάντηση κεκλεισμένων των θυρών που είχε την Τρίτη ο Ντόναλντ Τραμπ προσπάθησε να πείσει Ρεπουμπλικανούς γερουσιαστές να του δώσουν περιθώριο ελιγμών στην απάντηση που θα δώσει η Ουάσινγκτον στην Τουρκία για την αγορά των S-400, τονίζοντας ότι δεν επιθυμεί να επιβάλει κυρώσεις ενάντια στην Άγκυρα.

Σύμφωνα με το NBC, που επικαλείται παρευρισκόμενους στη συνάντηση, ο Τραμπ ζήτησε να έχει «ευελιξία» για την απάντηση της Ουάσινγκτον στην απόφαση της Άγκυρας να προχωρήσει στην αγορά των S-400 από τη Ρωσία και επιχειρηματολόγησε ενάντια στην επιβολή ανταποδοτικών μέτρων προς το παρόν.

Το αμερικανικό δίκτυο μετέδωσε ότι ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος τόνισε στους γερουσιαστές ότι πιστεύει ότι μπορεί να χρησιμοποιήσει τη σχέση του με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την επίτευξη μιας λύσης που θα χαλιναγωγήσουν καλύτερα την Τουρκία, από ό,τι θα γινόταν με την επιβολή μέτρων.

Η Washington Post σε δημοσίευμα της ανέφερε ότι ο Τραμπ πρότεινε να διεξαχθούν διαπραγματεύσεις με την Τουρκία αντί για επιβολή κυρώσεων, πρόταση με την οποία διαφωνεί ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας γερουσιαστής Τζέιμς Ρις.

Ένα βοηθητικό στέλεχος των Ρεπουμπλικανών είπε στο CNN ότι ο Αμερικανός πρόεδρος ίσως έχει κάποιο περιθώριο ελιγμών με δεδομένο ότι θα χρειαστούν μήνες για την πλήρη παράδοση των S-400 από την Ρωσία στην Τουρκία.