Ναυάγιο ανοιχτά της Σμύρνης με 5 νεκρούς και 5 αγνοούμενους

Ναυάγιο ανοιχτά της Σμύρνης με 5 νεκρούς και 5 αγνοούμενους

Πέντε άνθρωποι, μεταξύ των οποίων τρία παιδιά, έχασαν τη ζωή τους όταν ένα πλεούμενο που μετέφερε 15 μετανάστες βυθίστηκε ανοικτά της δυτικής Τουρκίας, ανακοίνωσε η τουρκική ακτοφυλακή.

Άλλοι πέντε αγνοούνται και διεξάγονται έρευνες για την ανεύρεσή τους.

Η ακτοφυλακή ανέφερε ότι διέσωσε τρεις ανθρώπους από τη θάλασσα με τη βοήθεια τοπικών αλιευτικών σκαφών, όταν το πλεούμενο με τους πρόσφυγες βυθίστηκε ανοικτά της Σμύρνης. Άλλοι δύο άνθρωποι κολύμπησαν μέχρι την ακτή, διευκρίνισε.

Ένας Ιρανός και 14 Αφγανοί επέβαιναν στο πλεούμενο όταν βυθίστηκε, ανέφερε η ακτοφυλακή, που πρόσθεσε ότι συνεχίζονται οι έρευνες για την ανεύρεση των πέντε ανθρώπων που αγνοούνται.

Εξάλλου 73 μετανάστες, ιρακινής, ιρανικής, αφγανικής και πακιστανικής υπηκοότητας, συνελήφθησαν στη βορειοδυτική Τουρκία καθώς προσπαθούσαν να περάσουν στην Ευρώπη, μετέδωσε το πρακτορείο Ανατολή.

Την ίδια ώρα 21 μετανάστες, μεταξύ των οποίων Σύροι, Παλαιστίνιοι και Σομαλοί, συνελήφθησαν στη Μούγλα, στη νοτιοδυτική Τουρκία, την ώρα που προσπαθούσαν να φύγουν από την Τουρκία με ένα πλεούμενο, πρόσθεσε το Anadolu.

Η Τουρκία φιλοξενεί περισσότερους από 3,5 εκατομμύρια πρόσφυγες, κυρίως Σύρους. Πρόκειται επίσης για μια χώρα διέλευσης για τους ανθρώπους που έχουν εγκαταλείψει τις χώρες τους για να γλιτώσουν από τις συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή και επιδιώκουν να φτάσουν στην Ευρώπη.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Φωτογραφία αρχείου