Ν. Κορέα: Συλλογή υπογραφών για την απαγόρευση εισόδου σε Κινέζους τουρίστες

Ν. Κορέα: Συλλογή υπογραφών για την απαγόρευση εισόδου σε Κινέζους τουρίστες

Περισσότεροι από μισό εκατομμύριο Νοτιοκορεάτες έχουν υπογράψει αίτηση με την οποία ζητούν να απαγορευθεί η είσοδος στη χώρα τους επισκεπτών από την Κίνα, την ώρα που η Σεούλ ανακοίνωσε σήμερα ότι θα απομακρύνει τους πολίτες της από το επίκεντρο του ξεσπάσματος του νέου κορονοϊού.

Την αίτηση αυτή, που υποβλήθηκε στην προεδρία την περασμένη εβδομάδα, έχουν υπογράψει μέχρι σήμερα περισσότεροι από 540.000 Νοτιοκορεάτες, κάτι που δείχνει ότι αυξάνονται οι φόβοι στη Νότια Κορέα για εξάπλωση του νέου κορονοϊού.

Στη Νότια Κορέα έχουν διαγνωσθεί τέσσερα κρούσματα του ιού.

Το πρώτο ήταν Κινέζος πολίτης, αλλά τα άλλα τρία είναι Νοτιοκορεάτες που είχαν ταξιδέψει στην Ουχάν.

«Ο κορονοϊός εξαπλώνεται από την Κίνα. Ακόμη και η Βόρεια Κορέα απαγορεύει την είσοδο Κινέζων πολιτών», γράφει ο ανώνυμος συντάκτης της αίτησης αυτής, προσθέτοντας ότι ακόμη και μια προσωρινή απαγόρευση θα βοηθήσει να σταματήσει μια εξάπλωση σε ευρεία κλίμακα του ιού.

Η νοτιοκορεατική προεδρία δεν έχει μέχρι στιγμής απαντήσει στην αίτηση αυτή, ενώ εκπρόσωπός της απάντησε σε σχετική ερώτηση που δέχθηκε ότι η διαχείριση του θέματος αυτού θα πρέπει να γίνει σε στενή διαβούλευση με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ).

Ινδία: Προετοιμασίες για την απομάκρυνση των υπηκόων της από την Ουχάν

Την απομάκρυνση των πολιτών του από την επαρχία Χουμπέι ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ινδίας.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης είχαν μεταδώσει νωρίτερα ότι αεροπλάνο της Air India βρίσκεται σε ετοιμότητα για να απομακρύνει περίπου 250 Ινδούς από την Ουχάν.

«Αρχίσαμε τη διαδικασία για να προετοιμάσουμε την απομάκρυνση Ινδών πολιτών που επηρεάζονται από την κατάσταση που έχει προκληθεί από το ξέσπασμα του νέου κοροναϊού στην επαρχία Χουμπέι στην Κίνα», σημειώνει σε μήνυμά του στο Twitter ο Ραβίς Κουμάρ.

Οι αρχές επεξεργάζονται τις τεχνικές λεπτομέρειες για την απομάκρυνση των ανθρώπων από την πόλη αυτή που τελεί υπό αποκλεισμό, πρόσθεσε.

AP Photo/Ahn Young-joon