N. Κασκάρι: Ενδεχομένως να χρειαστούν lockdown για να ωφεληθεί η οικονομία των ΗΠΑ

N. Κασκάρι: Ενδεχομένως να χρειαστούν lockdown για να ωφεληθεί η οικονομία των ΗΠΑ

Την εκτίμηση ότι η οικονομία της χώρας θα μπορούσε να ωφεληθεί από τοπικά lockdown δήλωσε ο Νιλ Κασκάρι, ανώτερος αξιωματούχος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, προσθέτοντας ότι το Κογκρέσο πρέπει να έλθει σε συμφωνία για το νέο πακέτο στήριξης.

«Η οικονομία, η οποία κατά το δεύτερο τρίμηνο υπέστη το μεγαλύτερο πλήγμα από την εποχή της Μεγάλης Ύφεσης, θα μπορούσε να επιτύχει μια ισχυρή ανάκαμψη, αλλά μόνο αν τεθεί υπό έλεγχο ο ιός», τόνισε ο Νιλ Κασκάρι, πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Μινεάπολις, στo "Face the Nation" του CBS.

Ο Κασκάρι δήλωσε ότι το Κογκρέσο είναι σε θέση να φέρει εις πέρας ένα μεγάλο πακέτο στήριξης της οικονομίας, επειδή το έλλειμμα στον προϋπολογισμό του έθνους μπορεί να χρηματοδοτηθεί χωρίς να βασίζεται στον δανεισμό από το εξωτερικό, δεδομένου του πόσο εξοικονομούν οι Αμερικανοί.

«Όσοι από εμάς είμαστε αρκετά τυχεροί να έχουμε τις δουλειές μας, εξοικονομούμε πολύ περισσότερα χρήματα επειδή δεν πηγαίνουμε σε εστιατόρια ή κινηματογραφικές αίθουσες ή διακοπές», δήλωσε ο αξιωματούχος της FED.