Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019, 11:22
Τελευταία ενημέρωση: 12:22

-A +A

Ν. Αναστασιάδης: Προσφεύγουμε στο δικαστήριο της Χάγης

Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019, 11:22
Τελευταία ενημέρωση: 12:22
Ν. Αναστασιάδης: Προσφεύγουμε στο δικαστήριο της Χάγης
-A +A

«Με την προσφυγή στο Δικαστήριο της Χάγης προσβλέπουμε στην προστασία των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας», είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, επιβεβαιώνοντας τις χθεσινές πληροφορίες που έφεραν την κυπριακή κυβέρνηση να προσφεύγει στο Διεθνές Δικαστήριο.

Όπως μεταδίδει ο philenews.gr, ερωτηθείς σχετικά με το θέμα από δημοσιογράφους, προσερχόμενος σήμερα στον χώρο διεξαγωγής Ενεργειακού Συμποσίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε τα εξής: 

«(Προβλέπουμε) στην προστασία των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων και έχουμε πει ότι θα χρησιμοποιήσουμε κάθε νόμιμο όπλο, κάθε διεθνές φόρουμ, κάθε διεθνή οργανισμό, προκειμένου να προστατεύσουμε τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας.Και η προσφυγή στο Δικαστήριο της Χάγης αυτό τον στόχο έχει. Βεβαίως υπάρχουν και ενδεχόμενα να προκύψουν δυσκολίες».

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι σε μια τέτοια προσφυγή πρέπει να υπάρχει και η συγκατάθεση των δύο μερών, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «υπάρχει μια διαδικασία δια της οποίας γνωστοποιείται η πρόθεση μιας χώρας να προσφύγει στο Δικαστήριο της Χάγης. Προχωρήσαμε στην επίδοση σχετικής ειδοποίησης προς την τουρκική Πρεσβεία στην Αθήνα, δεν έγινε αποδεκτή, εστάλη δια άλλου μέσου. Υπάρχει απόδειξη ότι παρελήφθη, και αυτό δίνει το δικαίωμα της προσφυγής».

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Σάββατο, 28 Μαρτίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα