Μύδροι Ντ. Τραμπ κατά Τίλερσον: «Ήταν τεμπέλης, δεν μπορούσα να τον ξεφορτωθώ γρήγορα»

Παρασκευή 07 Δεκεμβρίου 2018, 23:41
-A +A
Μύδροι Ντ. Τραμπ κατά Τίλερσον: «Ήταν τεμπέλης, δεν μπορούσα να τον ξεφορτωθώ γρήγορα»

Στην αντεπίθεση πέρασε ο Ντόναλντ Τραμπ, μετά τους ισχυρισμούς του Τίλερσον ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος τού ζητούσε να κάνει πράγματα κατά παράβαση της νομοθεσίας. Με ανάρτησή του στο Twitter, o Τραμπ αποκάλεσε «αρχιτεμπέλη» τον πρώην Αμερικανό ΥΠΕΞ και δήλωσε απογοητευμένος πως δεν μπορούσε να τον ξεφορτωθεί νωρίτερα. 

Αναλυτικά η ανάρτηση του Αμερικανού Προέδρου αναφέρει:

«Ο Μάικ Πομπέο κάνει θαυμάσια δουλειά, είμαι πολύ υπερήφανος για αυτόν. Ο προκάτοχός του, ο Ρεξ Τίλερσον δεν είχε την απαιτούμενη διανοητική ικανότητα. Ήταν βλάκας με περικεφαλαία και δεν μπορούσα να τον ξεφορτωθώ αρκετά γρήγορα. Ήταν αρχιτεμπέλης. Τώρα το παιχνίδι έχει αλλάξει, υψηλό ηθικό στο Στέιτ (Ντιπάρτμεντ)».

Ο Τραμπ απέλυσε τον Τίλερσον στις 13 Μαρτίου, με ανακοίνωση στο Twitter. Εκτός από τις διαφωνίες τους για την πολιτική που έπρεπε να ακολουθήσουν απέναντι στη Βόρεια Κορέα, τη Ρωσία και το Ιράν, οι σχέσεις τους είχαν ενταθεί μετά τις πληροφορίες ότι ο υπουργός είχε αποκαλέσει "ηλίθιο" τον πρόεδρο.

Νωρίτερα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CBS News ο Τίλερον χαρακτήρισε τον Τραμπ "απείθαρχο", σημειώνοντας ότι "δεν του αρέσει να διαβάζει, δεν διαβάζει τις αναφορές... δεν του αρέσει να μπαίνει σε λεπτομέρειες για πολλά πράγματα".

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τετάρτη 19/06/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα