Μπρούνο Λεμέρ: Η Μέρκελ θα μείνει στην ιστορία 

Μπρούνο Λεμέρ: Η Μέρκελ θα μείνει στην ιστορία 

Εξαιρετικά θερμούς χαρακτηρισμούς επιφύλασσε για την Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, ο Γάλλος Υπουργός Οικονομικών Μπρούνο Λεμερ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Die Welt, σχολιάζοντας την πρόταση της Κομισιόν για το πανευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης από τον κορονοϊό.

"Ήταν πολύ θαρραλέο από την πλευρά της. Με τον τρόπο αυτό άνοιξε το δρόμο της επιτυχίας στις συζητήσεις πριν από την παρουσίαση των προτάσεων της Επιτροπής για το Ταμείο Ανάκαμψης. Σε 20,30, 40 χρόνια οι ιστορικοί θα λένε ότι η Άνγκελα Μέρκελ είχε το θάρρος να πάρει θέση στην πιο δύσκολη κρίση της σύγχρονης εποχής στην Ευρώπη και να δεχθεί κάτι, που κανένας άλλος καγκελάριος πριν από εκείνη δεν αποδέχθηκε" τονίζει ο Γάλλος υπουργός.

Ο Λεμέρ, ο οποίος είχε κεντρικό ρόλο στην πρόταση που υπέβαλλε η Γαλλία με τη Γερμανία για την συγκρότηση ενός Ταμείου Ανάκαμψης ώστε να μετριαστούν οι οικονομικές συνέπειες του κορονοϊου στην Ευρώπη, πρόσθεσε ότι "οι προτάσεις της Κομισιόν αποτελούνται από μείγμα δανείων και επιχορηγήσεων και λαμβάνουν υπόψη ακριβώς στους ενδοιασμούς αυτών των χωρών".

Διευκρινίζει επίσης ότι τα ποσά δεν συνδέονται με όρους, όπως και δεν προορίζονται για να στηρίξουν την λειτουργία του κράτους, αλλά για να χρηματοδοτήσουν τομείς, όπως ο τουρισμός, η αυτοκινητοβιομηχανία, νοσοκομεία, αλλά και νέες τεχνολογίες.