7ος χρόνος, ημέρα 2185η
Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2021

Μπουρλά - Pfizer: Τέλος στον κορονοϊό μέσα στο 2022 - Προϋπόθεση ο εμβολιασμός

Μπουρλά - Pfizer: Τέλος στον κορονοϊό μέσα στο 2022 - Προϋπόθεση ο εμβολιασμός
φωτογραφία αρχείου
AP newsroom

Μέσα στον επόμενο χρόνο, σύμφωνα με την άποψη προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, θα μπει τέλος στην πανδημία του κορονοϊού, υπογραμμίζοντας πως η βασικότερη προϋπόθεση ώστε ο πλανήτης να επιστρέψει στην κανονικότητα είναι ο εμβολιασμός των πολιτών, σε συνέντευξη που παραχώρησε την Κυριακή στην εκπομπή "This Week" του ABC.

Βέβαια, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να συνεχίσουν οι μεταλλάξεις λέγοντας πως «το πιο πιθανό σενάριο είναι - επειδή ο ιός έχει εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο - να συνεχίσουμε να βλέπουμε νέες παραλλαγές που βγαίνουν» γεγονός που ενισχύει ακόμη περισσότερο την αναγκαιότητα του εμβολιασμού λέγονταν πως «πρέπει να περιμένουμε και να δούμε τα δεδομένα».

Μάλιστα σχετικά με την ενισχυτική δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού ο Άλμπερτ Μπουρλά, είπε ότι είναι ένα ιδιαίτερα θετικό βήμα να μπορείς να ενισχύσεις ακόμη περισσότερο την αντιμετώπιση της πανδημίας. Σημειώνεται πως λίγα 24ωρα νωρίτερα η διευθύντρια του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, Rochelle Walensky, ενέκρινε την ενισχυτική δόση του εμβολίου της Pfizer κατά του κορονοϊού προς τους ηλικιωμένους και άλλους ευάλωτους ιατρικά Αμερικανούς έξι μήνες μετά τη δεύτερη δόση τους, με τον κ. Μπουρλά να χαρακτηρίζει την απόφαση «πολύ καλή» σχολιάζοντας πως «ανυπομονούμε να μπορέσουμε να εμβολιάσουμε όλους αυτούς τους ευάλωτους ανθρώπους, ώστε να μπορέσουμε να βάλουμε ένα τέλος σε αυτήν την πανδημία».

Τέλος, σχολιάζοντας τον εμβολιασμό των παιδιά, με αφορμή την έναρξη του ακαδημαϊκού έτος - τόνισε πως οι παιδικές λοιμώξεις από τον κορονοϊό έχουν εκτοξευθεί σε ανησυχητικά επίπεδα, ενώ σημείωσε ότι αναμένεται να υποβάλουν τα δεδομένα τους στον FDA για επανεξέταση πολύ σύντομα. Μάλιστα, πρόσφατα η Pfizer δημοσίευσε τα πρώτα της δεδομένα ασφάλειας σχετικά με τα εμβόλια COVID-19 για παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών, καθησυχάζοντας τους γονείς ότι ένα ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο θα μπορούσε σύντομα να είναι διαθέσιμο για άτομα κάτω των 12 ετών.