Μπιλ Γουελντ: Ο πρώτος Ρεπουμπλικανός που διεκδικεί το χρίσμα απέναντι στον Τραμπ

Τρίτη 16 Απριλίου 2019, 11:35
-A +A
Μπιλ Γουελντ: Ο πρώτος Ρεπουμπλικανός που διεκδικεί το χρίσμα απέναντι στον Τραμπ

Ο πρώην κυβερνήτης της Μασαχουσέτης Μπιλ Γουέλντ ανακοίνωσε τη Δευτέρα την υποψηφιότητά του για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων για τις προεδρικές εκλογές του 2020.

Ο 73χρονος Γουέλντ, που έχει διατελέσει κυβερνήτης δύο φορές από το 1991 ως το 1997, δεν φαίνεται να έχει πολλές πιθανότητες απέναντι στον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος παραμένει δημοφιλής στο Ρεπουμπλικανικό κόμμα.

«Πιστεύω πραγματικά ότι αν έχουμε έξι ακόμη χρόνια τα ίδια πράγματα που ζήσαμε στον Λευκό Οίκο τα τελευταία δύο χρόνια, θα είναι πολιτική τραγωδία», δήλωσε ο Γουέλντ στο CNN. «Γι’ αυτό θα ντρεπόμουν για τον εαυτό μου αν δεν σήκωνα το χέρι μου και δεν έθετα υποψηφιότητα».

Η υποψηφιότητα του Γουέλντ είναι η πρώτη που ανακοινώνει πολιτικός του Ρεπουμπλικανικού κόμματος. Και άλλοι Ρεπουμπλικάνοι έχουν αφήσει να εννοηθεί δημοσίως ότι εξετάζουν το ενδεχόμενο να θέσουν υποψηφιότητα, ανάμεσά τους και ο πρώην κυβερνήτης του Οχάιο Τζον Κέισιτς, ένας από τους πολλούς αντιπάλους του Τραμπ για το χρίσμα του κόμματος το 2016.

Ωστόσο η Ρεπουμπλικανική Εθνική Επιτροπή επεσήμανε σε ανακοίνωσή της ότι «οποιαδήποτε προσπάθεια να αμφισβητηθεί η υποψηφιότητα του προέδρου είναι καταδικασμένη να μην οδηγήσει πουθενά», τονίζοντας ότι τόσο εκείνη όσο και το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα στηρίζουν ενεργά τον Τραμπ.

Ο Γουέλντ, ένας πρώην εισαγγελέας και υποψήφιος το 2016 για την αντιπροεδρία των ΗΠΑ, είναι γνωστός επικριτής του Τραμπ. Δήλωσε στο CNN ότι δεν σκοπεύει να θέσει υποψηφιότητα ως ανεξάρτητος, αν δεν καταφέρει να κερδίσει το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων.

Η προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ έχει συγκεντρώσει 30 εκατομμύρια δολάρια το πρώτο τρίμηνο του 2019, όπως ανακοίνωσε την Κυριακή, ξεπερνώντας κατά πολύ τα ποσά που έχουν συγκεντρώσει οι υποψήφιοι των Δημοκρατικών. Η μεγάλη συγκέντρωση δωρεών υπογραμμίζει την πρόθεση των Ρεπουμπλικάνων δωρητών να επενδύσουν στην προσπάθεια επανεκλογής του Τραμπ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Παρασκευή 12/07/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα