Μπιλ Γκέιτς: Το φθινόπωρο του 2021 ίσως επιστρέψουμε στη φυσιολογική μας ζωή

Μπιλ Γκέιτς: Το φθινόπωρο του 2021 ίσως επιστρέψουμε στη φυσιολογική μας ζωή

Παρά τις προσπάθειες για τον περιορισμό του κορονοϊού, ο κόσμος δεν θα επιστρέψει στο φυσιολογικό τουλάχιστον για έναν χρόνο από τώρα, εκτίμησε ο συνιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς σε συνέντευξη του. 

«Η αντιμετώπιση της πανδημίας δεν είναι η ίδια παγκοσμίως, κάτι που καθιστά αμφίβολο αν το επόμενο φθινόπωρο επιστρέψουμε στη φυσιολογική μας ζωή», δήλωσε ο Γκέιτς στον αρχισυντάκτη του Yahoo Finance, Άντι Σερβερ.

Ο Γκέιτς εκπέμπει συναγερμό για τις πανδημίες εδώ και χρόνια, και τον περασμένο Απρίλιο είχε τονίσει, μιλώντας στο δίκτυο PBS «ότι οι Αμερικανοί δεν θα ξεμπερδεψουν από τον COVID-19 μέχρι το φθινόπωρο του 2021».

«Δυστυχώς, καθώς μπαίνουμε στο φθινόπωρο, ο αριθμός των κρουσμάτων και των θανάτων επανέρχεται ξανά σε υψηλά επίπεδα στις ΗΠΑ», δήλωσε ο Γκέιτς στο Yahoo Finance. «Και ο λόγος που αυτοί οι αριθμοί είναι τόσο υψηλοί είναι εν μέρει επειδή η απάντησή μας ήταν πολύ κακή».

Ωστόσο, ο Γκέιτς έδειξε σημάδια αισιοδοξίας στη συνέντευξή του υποδηλώνοντας ότι η κατάσταση στις ΗΠΑ θα βελτιωθεί σε μεγάλο βαθμό μέχρι το φθινόπωρο του 2021. «Πολλοί θα επιστρέψουν στις δουλειές τους και στα γραφεία τους μέχρι τότε, τα σχολεία θα ανοίξουν, αλλά πάντα υπάρχει το ρίσκο πισωγυρισματος», δήλωσε ο Γκέιτς.

Τέλος, ο Γκέιτς τόνισε ότι υπάρχει μεν πιθανότητα να μην υπάρξει αποτελεσματικό εμβόλιο μέχρι το επόμενο φθινόπωρο αλλά η πιθανότητα αυτή είναι «τώρα πολύ, πολύ χαμηλή».

Ludovic Marin/Pool Photo via AP