Μπανγκόκ: Τρεις τραυματίες στις «τουλάχιστον δύο» εκρήξεις βομβών μικρής ισχύος

Μπανγκόκ: Τρεις τραυματίες στις «τουλάχιστον δύο» εκρήξεις βομβών μικρής ισχύος

Τρεις άνθρωποι, ανάμεσά τους δύο γυναίκες, τραυματίστηκαν όταν εξερράγησαν τουλάχιστον δύο βόμβες μικρής ισχύος σήμερα στην Μπανγκόκ, καθώς η πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης φιλοξενεί τη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της Ένωσης των Χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN) και των ομολόγων τους των ΗΠΑ, της Ρωσίας και της Κίνας, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης Πραγιούτ Τσαν Ότσα ενημερώθηκε αμέσως για «τις βομβιστικές επιθέσεις» και «διέταξε να διενεργηθεί έρευνα», δήλωσε κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρόσθεσε ότι «τα μέτρα ασφαλείας ενισχύθηκαν» στην Μπανγκόκ.

Μια μικρής ισχύος έκρηξη έχει αισθητή λίγο έξω από το κέντρο της πόλης. Μια δεύτερη έκρηξη σημειώθηκε στο κέντρο της πρωτεύουσας, κοντά σε ουρανοξύστη που ανήκει στον όμιλο King Power, στον οποίο μεταξύ άλλων ανήκει η βρετανική ποδοσφαιρική ομάδα Λέστερ.

Πυροτεχνουργοί αναπτύχθηκαν στην περιοχή του ουρανοξύστη.

Πηγές προσκείμενες στις διωκτικές αρχές έκαναν λόγο για τον εντοπισμό πολλών ακόμη εκρηκτικών μηχανισμών στην πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης, αλλά η πληροφορία αυτή δεν έχει επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής επίσημα.

Δεν έχει υπάρξει ανάληψη της ευθύνης για τις βομβιστικές επιθέσεις.

Ο Πραγιούτ δήλωσε ότι «καταδικάζει αυτούς που προκαλούν τη συγκεκριμένη κατάσταση, η οποία καταστρέφει την ειρήνη και πλήττει την εικόνα της χώρας».

Το 2009, η σύνοδος της ASEAN είχε αναβληθεί εξαιτίας της μαζικής εισβολής του κινήματος των «κόκκινων πουκαμίσων», όπως αποκαλείται, στο ξενοδοχείο όπου θα γινόταν στην Πατάγια, πολύ γνωστό και δημοφιλές παραθαλάσσιο τουριστικό θέρετρο. Αρκετοί από τους ξένους υψηλούς προσκεκλημένους είχε χρειαστεί τότε να απομακρυνθούν εσπευσμένα με τη χρήση ελικοπτέρων των ένοπλων δυνάμεων της Ταϊλάνδης.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ