Μπάιντεν: Συνεργασία J & J - Merck για αύξηση παραγωγικότητας των εμβολίων

Μπάιντεν: Συνεργασία J & J - Merck για αύξηση παραγωγικότητας των εμβολίων

"Ένα από τα πράγματα που έμαθα, όταν ήρθα στο προεδρικό γραφείο, ήταν ότι η Johnson & Johnson βρισκόταν πίσω στη βιομηχανική παραγωγή. Απλά δεν γίνονταν αρκετά γρήγορα. Έτσι, η ομάδα μου δούλεψε σκληρά για την επιτάχυνση της προσπάθειας", ανακοίνωσε χθες ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

Ο ίδιος είπε ότι η αμερικανική κυβέρνηση επικαλέστηκε το νομοσχέδιο αμυντικής παραγωγής (Defense Production Act) για να βοηθήσει στον εξοπλισμό δύο εργοστασιακών μονάδων της Merck για την παραγωγή του εμβολίου της J&J.

Ο Μπάιντεν δήλωσε ότι τα εργοστάσια που παράγουν ήδη το εμβόλιο της J&J θα αυξήσουν την παραγωγή τους, παράγοντας εμβόλια 24 ώρες το 24ωρο, επτά ημέρες την εβδομάδα.

"Κινούμαστε προς το να έχουμε επαρκείς δόσεις εμβολίων για όλους τους ενήλικους στις ΗΠΑ μέχρι τα τέλη Μάη" δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, που είχε αναφέρει μια προθεσμία στα τέλη Ιουλίου πριν από μερικές εβδομάδες. "Εξαιρετικά νέα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τελειώσαμε. Να είστε σε εγρήγορση!", πρόσθεσε ο Τζο Μπάιντεν.

Η Merck διαθέτει παράδοση και τεχνογνωσία στη παρασκευή εμβολίων, κατά εδώ και έναν αιώνα αναφέρει η Washington Post. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η Merck είναι ο μοναδικός προμηθευτής του παιδικού εμβολίου που προστατεύει από την ιλαρά, την παρωτίτιδα και την ερυθρά. Η ίδια εταιρεία απέσπασε επίσης την έγκριση της Ομοσπονδιακής Αρχής Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) για το εμβόλιο κατά του Έμπολα το 2019.

Το εμβόλιο της J&J έλαβε έγκριση χρήσης έκτακτης ανάγκης το Σάββατο από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ κι έγινε έτσι το τρίτο εμβόλιο, μετά από εκείνα των Pfizer-BioNTech και Moderna, που θα είναι διαθέσιμο στη χώρα.

Η εταιρεία απέστειλε αμέσως παρτίδα 3,9 εκατ. δόσεων προς χρήση στα εμβολιαστικά κέντρα και σημείωσε ότι θα παράσχει άλλα 16 εκατ. δόσεις μέχρι το τέλος Μαρτίου - με αξιωματούχους της κυβέρνησης Μπάιντεν να τονίζουν ωστόσο ότι το μεγαλύτερο μέρος θα διατεθεί προς τα τέλη του μήνα.