Μπάιντεν: «Ανησυχία, αλλά όχι πανικός για την μετάλλαξη Όμικρον»

Μπάιντεν: «Ανησυχία, αλλά όχι πανικός για την μετάλλαξη Όμικρον»

Η μετάλλαξη Όμικρον είναι αυτή που εδώ και λίγες ημέρες κινδυνεύει να προκαλέσει νέα δραματική αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού και το βασικό θέμα συζήτησης παγκοσμίως. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, μίλησε για τη νέα παραλλαγή τονίζοντας πως για τώρα δεν χρειάζεται νέο lockdown εφόσον οι πολίτες κάνουν το εμβόλιο και φοράνε τις μάσκες τους.

Μιλώντας από το White House, ο 46ος Πρόεδρος των ΗΠΑ ξεκαθάρισε πως το στέλεχος Omicron αναπόφευκτα κάποια στιγμή θα βρεθεί και στις ΗΠΑ και πως η χώρα θα δώσει την μάχη για να κερδίσει και αυτή την μετάλλαξη. 

Την προηγούμενη εβδομάδα οι αρχές των ΗΠΑ εξέδωσαν ταξιδιωτική οδηγία για περιορισμούς σε όσους έρχονται από τις χώρες της νοτίου Αφρικής και συγκεκριμένα τη Νότια Αφρική, την Μποτσουάνα, την Ζιμπάμπουε, τη Ναμίμπια καιτ η Μοζαμβίκη. Ο Τζο Μπάιντεν μιλώντας για τους νέους περιορισμούς ανέφερε πως αυτό έγινε ώστε να δοθεί χρόνος στις υγειονομικές αρχές για να μελετήσουν την μετάλλαξη Όμικρον.

Κι ενώ ο Μπάιντεν προέτρεψε για άλλη μια φορά τους αμερικανούς πολίτες να φορέσουν μάσκες, ο ίδιος δέχτηκε έντονη κριτική για το γεγονός πως δεν τήρησε τα μέτρα όταν κατά την διάρκεια των Ευχαριστιών, φωτογράφος τον απαθανάτισε χωρίς μάσκα σε μαγαζί στην Μασαχουσέτη, το οποίο απαιτούσε την είσοδο πελατών μόνο με μάσκα σε κλειστό χώρο.